U plavoj sali Skupštine grada Novog Sada, u sredu 27. matra 2023. godine, sa početkom u 10:30, održana je panel diskusija na temu praćenja sprovođenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kojoj su prisustvovali rukovaoci podataka o ličnosti, zainteresovani predstavnici organizacija civilnog društva i medija.

U panel diskusiji učestovali su Poverenik Milan Marinović i zamenica Poverenika Sanja Unković kao i predstavnici Službe Poverenika.
Cilj panel diskusije je bio razmatranje primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i sagledavanje mogućnosti za njegovu bolju primenu.

Povezana vest:  POKAŽI SVIMA SVOJU BOJU: Nove Advance Techniques profesionalne boje za kosu iz Avona

Tokom panel diskusije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović predstavio je aktuelni trenutak u zaštiti podataka o ličnosti u Republici Srbiji.

Zamenica Poverenika Sanja Unković predstavila je položaj institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, nadležnosti Poverenika sa akcentom na zaštitu podataka o ličnosti. U panel diskusiji učestvovali su i prestavnici Službe Poverenika iz Sektora za nadzor nad zaštitom podataka o ličnosti i Sektora za harmonizaciju propisa i normativne poslove.

Povezana vest:  Unapređeno zapošljavanje osoba iz teško zapošljivih grupa u 9 gradova i opština u Srbiji

Panel diskusije, koje se u sklopu projektne podrške realizuju u narednom periodu u 15 odabranih jedinica lokalne samouprave, posebno su značajne i za podizanje svesti šire javnosti i informisanje građana.

Podršku organizaciji panel diskusija pruža projekat „Jačanje vladavine prava u Republici Srbiji“ (EU ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I ZA OSNOVNA PRAVA) zajednički finansiran od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za implementaciju projektnih aktivnosti u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti zadužen je Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Povezana vest:  Kompanija Frikom i Institut za transfuziju krvi Srbije - neodoljivo osveženje za sve donatore krvi

Foto: GIZ