Nova Neovadiol krema za učvršćivanje i zaštitu od tamnih mrlja SPF50 je vaše rešenje za jutarnju negu, jer ispunjava sve potrebe kože u menopauzi: uklanja fleke i ublažava bore, a koži daje sjaj i čvrstinu

Iako se o njoj danas zna više i govori otvorenije nego pre, menopauza uglavnom izaziva negativne asocijacije. Prvo što na pamet pada su talasi vrućine, dobijanje na kilaži, nesanica, suva, opuštena koža i nešto što možda najpre odaje godine –  hiperpigmentacijske pege. Ipak, danas na većinu ovih simptoma možemo delovati preventivno.

Kada je u pitanju nega kože, suštinsko razumevanje hormonskih promena kroz koje prolaze žene na kraju reproduktivnog perioda podstaklo je francuski dermokozmetički brend Vichy da razvije posebne formulacije za ovu životnu fazu. Tako je nastala Neovadiol linija proizvoda, koja sada dobija pojačanje u vidu Neovadiol dnevne kreme sa faktorom 50.

ZAŠTO JE U MENOPAUZI SPF NEOPHODAN?

Nakon decenija istraživanja, više nema nikakve sumnje da izlaganje suncu bez zaštite šteti koži i ubrzava starenje. Zbog toga ćete često čuti da je najvažniji korak anti-age rutine SPF faktor. U menopauzi je zaštita od sunca naročito važna, jer se i bore i pege pojačavaju pod dejstvom UV zraka.

Povezana vest:  Ideje dizajnera za stilski update u BFW Choice radnji

Zna se da hormonske oscilacije u ovoj fazi života žene dovode do smanjene proizvodnje kolagena i slabijeg zadržavanja vlage. Kao rezultat toga, koža gubi čvrstinu, postaje suva i istanjena, a bore su sve izraženije.

Istovremeno, smanjuje se broj pigmentnih ćelija, koje se u starosti drugačije grupišu i tako nastaju tamne mrlje koje dodatno narušavaju samopouzdanje.

Studija koja je obuhvatila 42 žene od 45-65 godina u trajanju od šest nedelja, potvrdila je trostruku efikasnost Neovadiol kreme za učvršćivanje i zaštitu od tamnih mrlja SPF50:

–        41% manje bora*

–        26% blistaviju kožu*

–         11% čvršću kožu**

*metod samoprocene

** analiza pomoću instrumenta dermal torque, 4 sata nakon jednokratne upotrebe

CILJANA NEGA PROTIV BORA I PEGA

Nova Neovadiol krema za učvršćivanje i zaštitu od tamnih mrlja SPF50 sadrži prošireni kompleks aktivnih sastojaka za rešavanje svih problema starenja kože u menopauzi. Proxylan, ekstrakt semena sene, omega 3, 6 i 9 masne kiseline,  hijaluronska kiselina i mineralna Vichy vulkanska voda nadoknađuju gubitak lipida, ublažavaju bore i učvršćuju kožu. UV zaštita širokog spektra preventivno deluje na pojavu novih pega i bora, niacinamid koji posvetljuje pege, a specijalni sedefasti pigment čini da one budu manje vidljive.

RUTINA U NEKOLIKO KORAKA

Ujutru pre Neovadiol kreme za učvršćivanje i zaštitu od tamnih mrlja SPF50 nanesite par kapi Neovadiol MENO 5 BI-seruma, a uveče koristite Hranjivu noćna nega za čvrstinu kože u postmenopauzi.

Ukoliko ste u još u perimenopauzi, „prelaznom periodu“ koji karakterišu neredovni ciklusi, talasi vrućine i smanjena elastičnost kože, posle Neovadiol MENO 5 BI-seruma ujutru nanesite Dnevnu negu za gustinu i punoću kože  u perimenopauzi  a kao zaštitu od sunca Vichy Capital Soleil UV Age Daily SPF 50+. Uveče koristite Noćnu nega za gustinu i obnovu kože u perimenopauzi.

OSLUŠKUJTE TELO, POTRAŽITE PODRŠKU

Nema razloga da se plašite promena koje donosi novo životno poglavlje. Ako se osvrnete oko sebe, videćete veliki broj žena koje baš u menopauzi živi svoj pun potencijal, uživajući u mudrosti, snazi i slobodi koje ona donosi. To je doba kada se redefinišu prioriteti i otkrivaju nove strasti, a briga o sebi prihvata kao neophodnost. Poznata voditeljka Milica Gacin, koja je od skoro i ambasadorka Vichy linije Neovadiol u Srbiji, za koju je u saradnji sa brendom snimila i TVC kampanju, ne krije da uz pravilnu negu o sebi i svojoj koži živi svoje najbolje godine. Menopauza je životni period svake žene koji zahteva podršku u prevazilaženju promena i izazova. U Facebook grupi „NEMA PAUZE U MENOPAUZI“ s gotovo 8 hiljada članica, žene iskreno razgovaraju o svojim iskustvima i traže savete kako da se suoče s promenama. Pitanje koje ih sve zanima jeste: Zašto bismo pravile pauzu u menopauzi? Pozivamo vas da podelite svoja iskustva u ovoj grupi, da se redovno brinete o sebi i da ne dozvolite da vas išta poremeti

Slušajte svoje telo, koristite savremena rešenja koja će vam pomoći da sačuvaju zdravlje, lepotu i samopouzdanje i zapamtite – nema pauze u menopauzi.

Za više preporuka posetite Vichy platformu posvećenu menopauzi, a uz savete stručnjaka i adekvatnu negu uživajte u putovanju kroz još jedno poglavlje u vašem životu zvanom menopauza.

Više informacija o proizvodima, kao i Vichy asortimanu potražite na sajtu vichy.rs.

 

 

Povezana vest:  Beogradsko izletište Ada Ciganlija nudi brojne mogućnosti za dane praznika