Pobednički tim Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koji je osvojio prvo mesto na takmičenju 17 timova iz poslovne analitike na poslovnoj školi prestižnog Univerziteta u Ajovi, posetio je Ball Packaging u Beogradu.

Saradnice Ekonomskog fakulteta i alumnistkinje EKOF Case Study kluba, koji čine Ksenija Đikanović, Anastasija Lončarević i Jovana Mileusnić, zajedno sa profesorom Mladenom Stamenkovićem tokom posete beogradskoj Ball-ovoj fabrici, razgovarale su o Case Study-iju sa kojim su odnele pobedu, a koji se odnosi na povećanje zadovoljstva radnika i njihove efikasnosti, upravo u okviru Ball Korporacije u okviru koje posluje i Ball Packaging fabrika u Beogradu. Pobednički tim je ujedno dobio priliku i da uživo sagleda proizvodni proces i stekne znanja o Ball-ovim principa poslovanja.

‘’Veliko je zadovoljstvo ugostiti mlade i talentovane ljude od kojih ima mnogo toga da se nauči. Njihova pobeda za nas je imala višestruki značaj – na pozitivan način predstavile su našu zemlju, a ujedno, zadatak sa kojim su odnele pobedu, odnosio se na našu kompaniju, Ball Korporaciju, u okviru koje već 19 godina uspešno posluje i naša beogradska fabrika“, izjavio je Nikola Cerović, direktor Ball Packaging Europe i dodao: „mi smo im danas predstavili naše postrojenje kako bi stekle dodatni uvid u samu proizvodnju, način i uslove rad u beogradskoj fabrici. Verujem da su ovakvi susret veoma korisni kako za kompanije tako i za mlade ljude koji su na početku karijere, a imaju mnogo toga da ponude.’’

Povezana vest:  Kim Kardašijan konačno dobila razvod

Takmičenje se odigralo u SAD, gde je i sedište Ball korporacije, a činjenica da je pobednički tim iz Srbije, gde Ball posluje već dugi niz godina, podstakao je obe strane da se lokalno upoznaju i razmene znanja i ideje.

‘’Predlozi rešenja koje su Ksenija, Anastasija i Jovana iznele na ovom takmičenju su zaista veoma inovativni i primenjivi. S obzirom da je Ball Korporacija globalna kompanija sa više od 17.000 zaposlenih, potrebno je da pristupimo analizi rešenja sa globalnog nivoa i evaluiramo ih u skladu sa teritorijalnom i organizacionom strukturom’’, izavila je Maja Bunčić, menadžer ljudskih resursa u kompaniji Ball Packaging.

Povezana vest:  Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu?

Anastasija Lončarević iz pobedničkog tima rekla je: „poziv Ball-a da nas ugoste u beogradskoj fabrici došao je kao pravo iznenađenje, ali i nagrada koju ćemo pamtiti još dugo. Gostoprimstvo domaćina, poseta fabrici i učenje o Ball-u u Beogradu, koji ima najefikasniju fabriku u ovom delu sveta, ostavili su na nas najveći utisak. Znanje, predanost, entuzijazam i posvećenost među zaposlenima su nas oduševili. Posebno nam je bilo drago da smo kroz razgovor uspeli da naučimo mnogo o industriji, poslovnom modelu, ali i čujemo informacije koje nam nisu bile poznate. Izuzetno smo zahvalni na prilici da vidimo deo jedne globalne korporacije!’’

Povezana vest:  Proslavimo 6. jul – Internacionalni Dan poljubaca

Takmičenje koje održano u okviru poznatog Univerziteta u Ajovi sponzorisale su mnogobrojne poznate kompanije među kojima je i Ball Korporacija.

Obe strane su istakle mogućnosti dalje saradnje u razmeni znanja i iskustava iz oblasti nauke i privrede.

Foto: Ball Packaging