Barcaffè je otvorio prijave za još jedno izdanje prestižnog takmičenja namenjenog svim strastvenim i kreativnim baristima! Barcaffe Barista Cup 2024 će se održati 27. septembra u Ljubljani,. a kandidati iz regiona će dobiti priliku da pokažu svoje umeće pripreme i prezentacije napitaka od kafe. Pobednik će osvojiti vredne nagrade i to: 5.000 evra, Barcaffe espresso barista edukaciju i trening prženja speciality kafa sa Nikom Orošijem.

Prijave za takmičenje su zvanično otvorene i traju do 15. jula, a pravila i uslovi dostupni su na zvaničnoj stranici Barcaffea, na linku https://www.barcaffe.rs/baristacup zajedno sa svim neophodnim informacijama.

Takmičenje Barcaffe Barista Cup 2024 je najveće do sada, kada je reč o broju finalista i broju zemalja regije iz kojih dolaze takmičari: Srbija, Hrvatska, Slovenija, a od ove godine i Bosna i Hercegovina. Nakon što žiri iz ovih zemalja odabere po tri svoja najbolja predstavnika na osnovu pristiglih prijava, 12 kandidata će odmeriti svoje veštine na velikom takmičenju u Sloveniji i to u kategorijama: espreso, mlečni napici (Latte Art) i piće sa potpisom (Signature Drink). Veliko finale se održava u Ljubljani, Kolinska ulica br. 1, gde se nalazi čuveni edukativni centar za bariste i ljubitelje vrhunskog espressa. Takmičenje će se odvijati kroz tri uzbudljiva kruga, a žiri, koji će činiti međunarodno priznati stručnjaci iz sveta kafe, uključujući četiri Barcaffè bariste, zajedno će odabrati najbolje među njima. Organizatori ove godine očekuju rekordan broj učesnika i najjaču konkurenciju do sada, budući da ovaj put na takmičenju po prvi put učestvuju i baristi iz Bosne i Hercegovine. Nova zemlja učesnica predstavlja važan korak u širenju ovog regionalnog takmičenja i otvaranju vrata novim talentima iz regije. Događaj je otvorenog tipa, što znači da su svi ljubitelji kafe pozvani da posete događaj, podrže takmičare i dožive atmosferu uzbuđenja i kreativnosti u svetu pripreme espressa.

Povezana vest:  Novak Đoković Fondacija ostvarila najuspešniju Sezonu darivanja od nastanka projekta

Barcaffe je brend sa tradicijom dugom preko 50 godina, posvećen odabiru samo najkvalitetnijih zrna kafe u njihovom putu od sunčanih plantaža do šoljice savršene espresso kafe. Barcaffè kontinuirano prati trendove tržišta i osluškuje potrebe svojih partnera i korisnika, uz fokus na stalni razvoj i unapređenje proizvodnje i proizvoda primenjujući inovacije i brigu o kvalitetu. Dodatnu potvrdu vrhunskog kvaliteta dokazuje osvajanje 13 zlatnih medalja na Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (International Coffee Tasting). Takmičenjima poput ovog, Barcaffe želi da pokaže svoju ljubav, posvećenost i strast prema kafi, ujedno gradeći imidž eksperta u sferi espressa i pružajući priliku svim zainteresovanim baristima da dalje napreduju i nadograđuju sebe u ovoj veoma popularnoj profesiji.

Povezana vest:  Tokom predstojećeg zimskog raspusta više od 150 besplatnih programa za učenike Beograda