Lanac „Just-A-Moment“ otvara 250 prodavnica 

justamomentPlanirano je da u Srbiji u naredne tri godine bude otvoreno oko 250 prodavnica lanca „Just-A-Moment“, a ulaganje će iznositi između pet i šest miliona evra, izjavio je danas generalni direktor preduzeća „Štampa sistem“ Maks Vinterfeld.
Na konferenciji za novinare, Vinterfeld je podsetio da je prošle godine širom Srbije otvoreno 40 objekata, a da je planirano da u 2010. godini bude otvoreno još 50. On je objasnio da se u prodavnicama „Just-A-Moment“ promet obavlja po svetskom konceptu „zgodne kupovine“, koji podrazumeva mogućnost što preglednije i jednostavnije kupovine i naglasio da je u ponudi oko 1.600 artikala. Vinterfeld je za ovu godinu, pored otvaranja novih prodajnih objekata, najavio uvođenje dodatnih usluga i pogodnosti – prodaju karata za događaje, markica za prevoz, uplata računa za Infostan, kao i instaliranje bankomata i Internet kutaka… On je kazao da je u u 2009. u tim objektima otvoreno više od 100 novih radnih mesta, kao i da se u ovoj godini planira zapošljavanje još većeg broja ljudi. Vinterfeld je istakao i da će asortiman u prodavnicama „Just- A-Moment“ biti prilagođen kupcima za različitih područja, kako bi se još bolje odgoovorilo na njihove potrebe i mogućnosti.
Prema njegovim rečima, prodavnice „Just-A-Moment“ posluju u okviru preduzeća „Štampa sistem“ koje je od jula 2008. u potpunosti u vlasništvu „Vac medija grupe“ (Waz Medien Gruppe). Prva prodavnica te vrste otvorena je u decembru 2008. godine na Novom Beogradu, a u mreži prodavnica „Just-A-Moment“ u 2009. godini pazarilo je dva miliona kupaca. Vinterfeld je istakao i da je „Štampa sistem“, u okviru koga posluju dve maloprodajne mreže – kiosci za prodaju štampe i prodavnice „Just-A-Moment“ , u 2009. zabeležio ukupan promet od oko 120 miliona evra. Direktor sektora marketinga „Štampa Sistem“ Dušica Radukić kazala je da objekti „Just-A-Moment“ nude bogat asortiman proizvoda – više od 650 novina i magazina, više od 400 proizvoda iz segmenta hrana i piće, oko 220 duvanskih proizvoda, sendviči, salate, proizvodi za ličnu higijenu…

Povezana vest:  Umerena ishrana i fizička aktivnost za izbalansiran životni stil