Dr.Oetker pomaže žrtvama zemljotresa na Haitiju
droetker2Na inicijativu Dr. Augusta Oetker-a predsednika Oetker grupe, kompanija Dr.Oetker KG je donirala 250.000 evra kao podršku SOS dečijim selima na Haitiju. Donacija služi kao najhitnija pomoć žrtvama nedavnog zemljotresa.
Pored ove donacije radi se na pronalaženju dodatnih mogućnosti pružanja podrške radu humanitarnoj  organizaciji na Haitiju u vidu robne donacije.
Na Haitiju postoje dva SOS dečija sela i dodatnih desetak SOS objekata kao što su škole i centri za profesionalnu obuku mladih. SOS dečije selo Santo osnovano je 1979. godine i to je najstarije SOS dečije selo na Haitiju. Ovo mesto je postalo utočiste za 190 mališana, a udaljeno je 12 km od glavnog grada Haitija Port o Prensa. Drugo SOS dečije selo Kapa Haiten osnovano je 1989. godine i nalazi se na severu zemlje.
SOS porodice i zaposleni u selu nisu povređeni, zgrade su ostale neoštećene, ali je u neposrednoj blizini sela došlo do velikih razaranja i veliki je broj teško povređenih. Sada SOS organizacija mora da zbrine veliki broj povređene siročadi i dece koji postaju novi članovi sela. Iz ovih razloga, naša pomoć im je preko potrebna.
Povezana vest:  Sajentolozi u panici zbog razvoda Toma i Kejti