Dosta prijavljenih stranaca za kurseve na Gitar art ekspu
gaf copyZa majstorske kurseve na sajmu gitarske opreme, pratećem programu „Gitar art festivala“, prijavilo se 150 polaznika, od kojih polovina dolazi iz inostranstva, rekla je danas sekretarka za kulturu grada Beograda Ivana Avžner.
„Gitar art ekspo“ će 11. februara u beogradskom hotelu Kontinental otvoriti španski majstor flamenka Pako de Lusija (Paco De Lucia), a master klasove na toj manifestaciji držaće Vlatko Stefanovski, Zlatko Manojlović i Dragan Jovanović – Krle iz grupe „Generacija 5“. Časove polaznicima držaće ukupno 24 predavača.
U sklopu „Gitar art ekspa“ biće održano i „Takmičenje slobodnim stilom“ za koje se do isteka roka 25. januara prijavilo više od 70 kandidata, rekla je danas beogradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner na konferenciji za novinare povodom „Gitar art festivala“ i „Gitar art ekspa“.
Prema njenim rečima, i među kandidatima za takmičenje stranci čine oko polovine prijavljenih.
Promoter „Gitar art ekspa“, gitarista Nenad Cukić, izrazio je nadu da će ovaj sajam, koji je prvi put uveden ove godine, biti organizovan i narednih godina.
Organizatori GAF-a su „Gitar art ekspo“ zamislili kao poseban sajamski program proizvođača muzičke opreme, graditelja gitare i diskografa, koji će biti praćen promocijama, panel raspravama, majstorskim kursevima i takmičenjima.
Makedonski gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski će svoju muzičku „kliniku“, to jest majstorski kurs, održati 12. februara.
Jedanaesto izdanje „Gitar art festivala“ biće održano od 9. do 14. februara, sa grupom „Er“ (Air) i Pakom de Lusijom kao glavnim zvezdama.
Francuski bend „Er“ će nastupiti 10. februara u Beogradskoj areni, a Pako de Lusija – koji drugi put gostuje na „Gitar art festivalu“ – održaće koncert 12. februara u Sava centru.
Muzički program „Gitar art festivala“ odvijaće se u Beogradskoj areni, Sava centru, Kolarčevoj zadužbini i Domu sindikata, a koncerte će, pored ostalih, održati Zlatko Manojlović, Goran Solher (Sollćer), Marta Masters (Martha Masters), grupa „Džen Džen“ (Janne Janne), „Kamerata serbika“ (Camerata Serbica), „Kavatina duo“ (Cavatina Duo) i Žerar Abiton.
Festival ima i brojne prateće programe, čija je sadržina detaljno izložena na sajtu www.gaf.rs
Povezana vest:  Glas Ne Žice i Sun, Moon and Stars