CtF_Logo_sa_senkom

Produžava se rok za prijavu za takmičenje „Create the Future“

Usled velikog interesovanja kompanija Siemens d.o.o. Beograd odlučila je da produži rok za prijavu za takmičenje „Create the Future“.

Reč je o takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija koje je namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola a koje već četvrtu godinu zaredom kompanija Siemens d.o.o. organizuje pod pokoviteljstvom Ministarstva prosvete i Sekretarijata za obrazovanje Skupštine grada.

Prijavljivanje za učešće u ovogodišnjem ciklusu je produženo do 01. aprila, a učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije nakon on-line prijave na web lokaciji www.siemens.rs/generation21 imaju rok do 26. aprila 2011. da predaju završene multimedijalne prezentacije.

Povezana vest:  Vichy Idealia Skin Sleep za idealnu kožu nakon buđenia, čak i kada su vaše noći kratke

Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na računaru na zadatu temu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja „Create the Future“ nosi naziv „Gradovi budućnosti“ i učesnici će imati priliku da kažu koje je njihovo viđenje modernih megapolisa budućnosti. Sve izraženija urbanizacija za posledicu ima enormnu potrošnju energije, manjak prirodnih resursa, gradove sa preopterećenom infrastrukturom i brojne druge izazove.

„Create the Future“ je prilika da mladi ljudi pokažu kako vide rešenje ovih problema.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na ovo takmičenje.

Povezana vest:  ODRŽANO FINALE IZBORA NIVEA ANGEL STAR U DELTA CITYJU

Takmičenje „Create the Future“ je samo jedan u nizu projekata koje kompanija Siemens d.o.o. Beograd sprovodi u okviru programa korporativne društvene odgovornosti, sa ciljem edukacije mladih i uvođenja tehnoloških inovacija u njihov svakodnevni život.

Svečano proglašenje pobednika, koje će odrediti stručni žiri, planirano je za kraj maja, a Siemens je i ove godine pripremio vredne nagrade, kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole. Članove timova koji osvoje prvo mesto u obe starosne kategorije očekuje nagradno putovanje u Beč, dok škole dobijaju sredstva za opremanje informatičkih kabineta.

Više informacija o takmičenju „Create the Future“ možete pronaći na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21

Povezana vest:  Pet promena za zdraviji način života koje su jednostavne, logične i lake

Takmičenje Create the Future je deo globalnog edukativnog programa Siemens Generation21 kojim kompanija Siemens promoviše i stimuliše obrazovanje i obuku mladih ljudi. U Srbiji se organizuje od 2006. godine kao naslednik popularnog takmičenja Join Multimedia, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, i sa željom da probudi interesovanje učenika osnovnih i srednjih škola za nauku i tehnologiju, da ih ohrabri prilikom izbora svog budućeg poziva iz oblasti tehnologije i da im pruži ključne veštine i kvalifikacije. Cilj projekta Create the Future je sticanje praktičnog znanja o novim tehnologijama u školama i razvijanje osobina, kao što su timski duh, kreativnost i prihvatanje odgovornosti.