duchesses

AMERIČKI FUDBAL

Upoznajte Angel Duchesses – prvi ženski tim američkog fudbala na Balkanu

“…Mi smo obrazovane devojke i žene, koje su svesne sebe i svojih mogućnosti. Mi smo porodica i oslonac jedna drugoj. Mi smo različite, ali nas povezuje američki fudbal. Mi ne ostavljamo Vojvotkinju iza sebe, samo protivnika..”

Angel Duchesses je franšiza pod okriljem kluba američkog fudbala Novi Sad Dukes. Vojvotkinje su osnovane početkom 2010. godine, i tim su većinom sačinjavale manekenke i hostese agencije Angels NS. Bez obzira na to, Angel Duchesses su dobile titulu prvog ženskog kluba američkog fudbala na Balkanu.

Povezana vest:  BIATLON, SVETSKI KUP OSLO, Simone još jednom

Usled neočekivano velikog interesovanja Novosađanki, klub ponovo počinje da upisuje nove članove, i tako 2011. godina postaje godina novosadskih Vojvotkinja. Zvanično okupljanje je bilo na DIF-u, u utorak, 22.mart.

Takođe, interesantno je spomenuti, da su Vojvotkinje dobile i importa, Eriku, ili kako je već dobila nadimak „Sosa sa Madagaskara“, koja že igrati na mestu trkača. Nakon Erike, u Duchesses pristiže i Elen iz Francuske.

Povezana vest:  KUGLANJE, Balaž Kovač najbolji igrač finala Kupa Srbije

Trenutni plan trenažnog procesa jeste program iz više etapa – kondicija, atletski treninzi i flag fudbal (bezkontaktni fudbal). Tek za par meseci će se razmatrati ulazak devojaka u opremu za američki fudbal.

S obzirom da su Vojvotkinje i dalje jedini ženski tim u Srbiji, devojke će morati da se otisnu van granica Srbije zarad utakmica, a do tada, planirane su revijalne utakmice protiv Dukesa tokom leta.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Pančevo najbolji klub, Ivan Tasić i Ana Stanković najuspešniji olimpik stilom, Danilo Mioković i Romana Carana najbolji kompaund stilom u izboru Streličarskog saveza Srbije