UPD_sajt

Promovisan sajt UJEDINJENI PROTIV DROGE

UJEDINJENI PROTIV DROGE, aktuelna društveno-odgovorna kampanja, osmišljena za potrebe Ministarstva zdravlja i Evropske unije kroz projekat INSADA, 25. marta ušla je u svoju završnicu. U Kulturnom centru Grad predstavljen  je web sajt www.upd.rs i dodeljene su zahvalnice za podršku kampanji. Posebno priznanje dobila je Republička radiodifuzna agencija za podršku projektu.

Zahvalnice je uručio državni sekretar Minstarstva zdravlja, dr Periša Simonović, a pored njega svim učesnicima dvogodišnjeg projekta zahvalili su se Ingo Štokel, ispred projekta Evropske unije INSADA, Katarina Popović, kreativni direktor projekta iz SVA agencije i Ivana Višković, ambasador kampanje.

Povezana vest:  Osnovci u Srbiji stiču veštine za 21. vek: kritičko mišljenje i programiranje temelj savremenog obrazovanja

Katarina_Popvic_kreativni_direktor_projekta_UPD

Internet sajt www.upd.rs zamišljen je kao dugačka ulica koja ima svoju svetlu i mračnu stranu, u zavisnopsti od izbora, podeljen u četiri velika segmenta: „Droga i njeni mitovi“, „Zašto ćutiš?“, „Šta te radi“ i „Magična kutija“.

Cilj kampanje UJEDINJENI PROTIV DROGE jeste unapređenje svesti o opasnostima i posledicama upotrebe droga, sa posebnom porukom mladim ljudima. Kampanja je, takođe, usmerena na roditelje i poručuje im da otvorenije razgovaraju sa svojom decom i da im na taj način pomognu da se odupru pritisku svojih vršnjaka. Još jedan slogan kampanje je „Tvoje NE. Menja sve“, a Facebook strana pod tim imenom ima trenutno preko  65.000 fanova. (http://www.facebook.com/TvojeNE.MenjaSVE)

Povezana vest:  Kompanija IKEA Srbija je „ESG Šampion“ za 2023. godinu

Kampanja je osvojila brojne  nagrade u 2010, među kojima su: „Snaga kreativnosti“ za najbolju kampanju; Nagrada Udruženja ekonomskih propagandista Srbije, Nagrada publike „Noć reklamoždera“, „Zlatni pečat“ na Marketinškom događaju godine.