Sebastian_Bako_avon_125_godina

Avon obeležio 125 godina svoje misije podrške i osnaživanja žena i najavio da će u 2011. godini intenzivirati svoj filantropski program “Reci NE nasilju u porodici“

Avon, kompanija za žene, koja ove godine slavi 125 godina postojanja, svečano je danas obeležila godišnjicu i u Beogradu, u prisustvu velikog broja gostiju, čelnika kompanije iz Srbije i regiona i ličnosti iz javnog života Srbije.

U 2011. godini na svim tržištima na kojima Avon posluje, svečano će biti obeleženo 125 godina poslovanja ove kompanije različitim programima i kampanjama koje imaju za cilj da podrže i osnaže žene širom sveta.

Avon je osnovan u Americi 1886. godine, da bi danas postao najveća kompanija direktne prodaje i jedna od vodećih kozmetičkih kuća u svetu. Avon Fondacija za žene danas je najveća svetska korporativna fondacija za pitanja žena koja je od svog osnivanja 1955. godine, prikupila i donirala preko 800 miliona dolara širom sveta, kako bi poboljšala zdravlje i kvalitet života žena, boreći se protiv raka dojke, nasilja u porodici i pružajući hitnu pomoć ženama i njihovim porodicama u ugroženim područjima.

Povezana vest:  Projekat „Povezivanje“

Sebastian Bako, generalni direktor Avon Dunav grupe, istakao je da je ponosan na dobre rezultate kompanije.

-Danas, Avon posluje na više od 100 tržišta u svetu.  Imamo oko 6,5 miliona Avon Dama u svetu i više od 40.000 zaposlenih. Veoma sam ponosan što je Avon jedna od kompanija koja globalno ima najviše zaposlenih žena i što u našem menadžmentu imamo više žena nego bilo koja druga javna kompanija – istakao je gospodin Bako.

U godini u kojoj Avon slavi 125. godišnjicu, kompanija će veći akcenat staviti na program „Reci NE nasilju nad ženama”u cilju svoje misije da obezbedi kvalitetniji život za žene.

Secenje_torte_avon_125_godina

-U okviru našeg filantropskog programa “Reci NE nasilju u porodici” u Srbiji, od kraja 2008. godine kada je pokrenut pa do kraja 2010, prikupljeno je više od 2,5 miliona dinara, prodajom više od 22.000 komada Avon proizvoda za hrabrost od kojih je 100% neto zarade namenjeno da podrži borbu protiv porodičnog nasilja. Naš prvi korak u Srbiji u narednom periodu će biti da identifikujemo one organizacije i programe sa kojima delimo cilj da okončamo začarani krug nasilja u porodici, a koje ćemo podržati ovim sredstvima, u isto vreme nastavljajući da dalje prikupljamo sredstva i podižemo svest o ovoj tako važnoj temi- izjavio je Sebastian Bako na događaju.

Povezana vest:  Dođite u Ušče Coca-Cola Čarobni grad!

-Avon je kompanija koja je već 125 godina simbol lepote, inovacija, optimizma i iznad svega žena.  Kao kompanija istinski posvećena ženama, imamo tu čast da posvećeno radimo na poboljšanju i osnaživanju žena , što je ujedno i integralni deo našeg poslovanja – izjavila je Jelena Malenović, zadužena za odnose s javnošću Avona u Srbiji i Crnoj Gori.

Povezana vest:  Humano bankarstvo: Zaposleni Mobi Banke na maratonu sakupili 305 hiljada dinara

U godini u kojoj obeležava 125 godina postojanja, Avon je osnovao i “Milionski fond nade” za borbu protiv nasilja nad ženama. “Svetska turneja nade”, koju predvodi Andrea Jung, predsednica i CEO Avon kompanije, proći će kroz 16 gradova širom sveta i dodeliti donacije lokalnim humanitarnim organizacijama koje se bore protiv nasilja u porodici. Pored toga, Avon proslavlja 125 godina osnaživanja žena i putem Avon Voices, prve online potrage za ženskim pevačkim talentima i takmičenja za kompozitore među ženama i muškarcima. Ugledni panel sudija čine vodeća imena svetske muzičke industrije, uključujući pevačicu Fergi, šestostruku dobitnicu nagrade Gremi, legendarnu kompozitorku Dajen Voren i Natašu Bedingfild, kompozitorku i pevačicu nominovanu za nagradu Gremi u šest navrata. Program je pokrenut decembra 2010. godine u preko 60 zemalja i trajaće tokom 2011 godine.

{vsig}AVON_125_GODINA{/vsig}