Marakana_Stadium_Rio.jpg

Marakani potreban nov krov

 

Najvećem fudbalskom stadionu u Brazilu – Marakani, potreban je nov krov, ali je pitanje da li će radovi na renoviranju biti završeni u predviđenom roku, preneli su večeras brazilski mediji.

Predsednik Fudbalske federacije Brazila Rikardo Tekseira rekao je televiziji Sportv da su se na starom krovu „iznenada pojavili problemi“ i da „ne veruje da će renoviranje Marakane biti gotovo do kraja 2012. godine“. On je rekao da je, po rečima inženjera, lakše izgraditi novi krov, nego popraviti stari.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Dunga sa spiska izostavio Pata, Ronaldinja, Ronalda i Adriana

Tekseira je kazao da se nada da će radovi na stadionu u Rio de Žaneiru biti završeni početkom 2013. i da će tu moći da se igraju utakmice Kupa Konfederacija u junu te godine. Mediji u Brazilu preneli su da bi ukupna investicija renoviranja Marakane mogla da poraste sa predviđenih 430 miliona dolara, na 600 miliona.

Povezana vest:  PLEJOF LIGA ŠAMPIONA, Ulaznice za navijače Partizana 10 i 20 evra

Marakana je jedan od stadiona na kojem bi trebalo da se igraju utakmice fudbalskog Svetskog prvenstva 2014. godine. FIFA je već nekoliko puta upozorila Brazil na sporost u pripremi za taj turnir.