Coca-Cola Talenti sa parnerima

Jubilarnih pet godina postojanja programa “Coca-Cola talenti”

Kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija obeležila je pet godina uspešne realizacije programa „Coca – Cola talenti“. Na svečanoj ceremoniji kojoj je prisustvovao veliki broj partnera – vladinih i nevladinih organizacija, medija i studentskih organizacija – novoizabrani talenti potpisali su ugovore o stupanju u program „Coca-Cola talenti“. U naredne dve godine, oni će imati priliku da se upoznaju sa najboljim praksama kompanije i prođu kroz vrhunske obuke, ali i da kroz rad na konkretnim projektima sarađuju sa najvišim menadžmentom kompanije koji sa njima deli dugogodišnje internacionalno iskustvo i ekspertizu. Osim toga, izabrani studenti dobijaju i novčanu podršku u iznosu od 2.000 evra po godini studija.

Jubilarnoj generaciji Coca-Cola talenata- Branislav Belošev i Dragana Radanov – Tehnološki fakultet Novi Sad, Ivan Vukić – Fakultet organizacionih nauka Beograd, Nemanja Stefanović – Beogradska bankarska akademija, Sabrina Dragan – Ekonomski fakultet Novi Sad, Ljubica Ljubisavljević – Farmaceutski fakultet Beograd i Dijana Mihajlović – Građevinsko-arhitektonski fakultet Niš, pored menadžmenta kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija, uspeh u programu i budućem profesionalnom radu poželeo je i rektor Univerziteta u Beogradu, kao i studenti koji su već prošli kroz program.

Povezana vest:  Sutra počinje 14. Evropska noć istraživača - Najveća naučna žurka u zemlji

Jedan od nagrađenih studenta Sabrina Dragan izjavila je da učešće u programu vidi kao izuzetnu šansu za svoj profesionalni razvoj i buduću karijeru: „Upoznaću se sa poslovanjem jedne velike međunarodne kompanije, saznaću šta se očekuje od zaposlenih, kako se donose važne odluke i šta je potrebno da bi neko postao poslovni lider. Nakon brojnih ispita na Ekonomskom fakultetu gde sam zaista puno toga naučila, ovo će biti prilika da svoje teorijsko znanje nadogradim radeći na konkretnim projektima!“

Poželevši dobrodošlicu novim Coca-Cola talentima u program, generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija, Sotiris Janopulos istakao je da je jedan od prioriteta ove kompanije ulaganje u talentovane i perspektivne mlade ljude: „Mladi su najvažniji deo budućnosti svakog društva, a ovim programom kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija dugoročno investira u njihovo znanje i profesionalni razvoj. Nastojimo da ih ohrabrimo i motivišemo da ostanu u zemlji i svojim profesionalnim radom doprinose napretku lokalne zajednice. U proteklih pet godina, među velikim brojem kvalitetnih kandidata, izabrali smo 35 mladih ljudi koji poseduju strast za znanjem i koji su se usavršavali i usavršavaće se u kompaniji Coca-Cola Hellenic Srbija. Od njih očekujemo da svojim profesionalnim angažovanjem, svako u svojoj oblasti, naprave pomak i budu ponosni na sebe. To će za nas biti najveći uspeh i potvrda značaja programa Coca-Cola talenti.“

Povezana vest:  Više od sto humanih majstora pomaže u lečenju Vanje Malović!

Od 2006. godine, kada je program „Coca-Cola talenti“ pokrenut, približno 1000 studenata, sa više od 45 državnih i privatnih fakulteta u Srbiji prijavilo se za učešće. Do sada je izabrano 35 studenata sa 18 različitih fakulteta, koji su se usavršavali i još uvek se usavršavaju u kompaniji Coca-Cola Hellenic Srbija.

„Nama je velika čast što smo partner u ovom značajnom projektu namenjenom studentima. Univerzitet u Beogradu podržava i ohrabruje studente da se prijave u programe putem kojih mogu da steknu praktična znanja i veštine. Ponosni smo na to što smo od ove godine zvaničan partner programa „Coca-Cola taletni“, a ovom prilikom čestitam novoizabranoj generaciji studenata i želim im puno uspeha u daljem radu koji će imati u okviru ovog programa“, izjavio je rektor Univerziteta u Beogradu, Branko Kovačević.

Povezana vest:  Retke divlje pčele u Beču

Na konkurs za izbor ovogodišnje generacije Coca-Cola talenata, koji je bio otvoren od 3. novembra do 3. decembra 2010. godine, prijavio se veliki broj studenata iz cele Srbije, a proces selekcije je bio podeljen u četiri faze: skeniranje prijava, testiranje opštih sposobnosti, procena kompetencija i završni intervjui. Pravo da konkurišu imali su studenti fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, kao i oni čiji osnivač nije Republika Srbija, a akreditovani su od nadležnog ministarstva, koji su ispunili uslov za upis treće godine studija, imaju prosek 8,5 ili veći, odlično govore engleski jezik i poznaju rad na računaru.