zvezda_okk_vizura

VINER LIGA, SENIORKE

Zvezdi prva pobeda u finalnoj seriji

Crvena zvezda – Vizura 3:2 (19:25, 25:23, 25:17, 18:25, 15:6)

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 400. Sudije: Dragutin Ćuk i Goran Gradinski (obojica iz Beograda). Trajanje meča: 109 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Ninković 12, Živković 9, Malagurski 13, Bjelica 17, Blagojević 12, Stevanović 10, Valčić (libero), Budrović, Medarević, Popović, Pušić, Kecman. Trener: Ratko Pavličević.

VIZURA: Radulović 2, Lazarević 19, Savić 12, Nikić 10, Radojičić 9, Klisura 23, Proković (libero), Čikiriz 1, Buša, Matić, Nikolić, Vukomanović. Trener: Branislav Moro.

Povezana vest:  Pioniri Srbije izborili plasman na prvenstvo Evrope – žreb u sredu u Tirani

Velika borba je viđena u prvom meču finala plej-ofa. Crvena zvezda je posle pet setova slavila prvi trijumf u nizu protiv Vizure, koja je prilično namučila aktuelnog šampiona.

Već u prvom setu videlo se da će gošće biti tvrd orah za tim koji ove sezone nema poraz na domaćoj sceni. Doduše, „preživela” je Crvena zvezda i ovaj meč, ali i dokazala kvalitet u odlučujućem petom periodu kad rival ipak nije imao snage da zada završni udarac.

Povezana vest:  Juniori od ponedeljka na pripremama u Ivanjici

Čini se da je Vizura šansu propustila u završnici drugog seta. Posle lako dobijenog prvog, imale su Novobeograđanke prednost u drugom, vodile su i sa 23:21, ali do kraja ovog perioda nisu osvojile nijedan poen. Zvezda je tada izjednačila, uz as Nađe Ninković na kraju – 25:23, a potom prilično lako dobila i treći – 25:17.

Povezana vest:  Zvezda produžila finalnu seriju

Vizura je ponovo zaigrala odlično u četvrtom periodu, u jednom trenutku osvojile su gošće i deset poena u nizu, a nešto kasnije došle su i do novog izjednačenja – 25:18.

U taj breku, konačno se razigrala i kapiten crveno-belih Jelena Blagojević, sve do tada prokockano, Zvezda je anulirala, Ajkulice su ostale na samo šest poena.