PROLECNI_INKLUZIVNI_BAZARA_RUKOTVORINA_plakat

h.ART@FAKT 3 – Prolećni Inkluzivni Bazar Rukotvorina 16. i 17.aprila

H.ART@Fakt 3 kao društveno odgovorna manifestacija održava se po treći put i to 16. i 17.aprila 2011. od 14 – 22h u Kući Đure Jakšića na Skadarliji, Skadarska 34.

Projekat h.ART@FAKT promoviše vizuelnu umetnost i dizajn kao zajednički doprinos kreativnih grupa i pojedinaca koji čine našu kreativnu zajednicu, koja je najvećim delom sačinjena od nezaposlenih žena, mladih dizajnerki, umetnica i studentiknja umetnosti, dizajna, arhitekture… ovim grupama priključene su škole koje u svojim radnim centrima neguju umetničku terapiju i praksu radnog osposobljavanja mladih sa invaliditetom iz Subotice i Novog Sada i jedno udruženje mentalno nedovoljno razvijenih osoba koje ima svoj umetnički radni centar.

Povezana vest:  NOVOGODIŠNJI COCA-COLA KARAVAN KRENUO U MISIJU SAKUPLJANJA KNJIGA ZA DECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA

Povodi za organizovanje ove izložbe su Buđenje prirode, obeležavanje Dana planete Zemlje (22.4.) i Uskrs (24.4.) jer projekat h.ART@FAKT zapravo slavi kreativnost i lepotu koje vredne ruke stvaraju nama na dar, a istovremeno poziva na odgovornost i zaštitu i prirode i stvaralačkih snaga našeg društva.

Odabrani izlagači predstaviće se najraznovrsnijim autorskim radovima u različitim umetničkim i dizajnerskim tehnikama, a posetioci će po vrlo povoljnim cenama moći da vide i kupe unikatne proizvode za ličnu upotrebu ili/i dekoraciju ambijenta kao što su:

Povezana vest:  Dečije umetničke radionice i proslava Uskrsa u UŠĆE SC

ogledala, slike, digitalni crteži, čestitke, dekorativna jaja, unikatan nakit, keramiku, odeću, torbe, lampe, ručno rađenu kozmetiku, maske za spavanje, lance za naočare, dekorativne kutije, rucno izrađene sveske i papir, ukrasna jaja, filcane, tkane, heklane i štrikane odevne i dekorativne predmete  i mnogo drugih maštovitih kreacija kojima će obradovati sebe ili sebi drage osobe …

Kupovinom ovih proizvoda pomažete one koji stvaraju iz ljubavi a koji su nepravedno isključeni iz društvenih i ekonomskih tokova jer projekat h.ART@FAKT promoviše njihove stvaralačke vrednosti i potstiče njihovu društvenu i ekonomsku inkluziju.

Povezana vest:  Lena novi brend ambasador Opela

Inicijatori projekta h.ART@FAKT su“Smarti – e” Društvo za inteligentne komunikacije i Galerija ALT

Podrška: Opština Stari Grad, Sensa, Seecult, Mreža kreativnih ljudi

Među prijateljima projekta su: Rambo Amadeus, Artfama, Rex, Savez slepih Beograda, Građanske Inicijative, Privredna komora Srbije,  Ministarstvo Prosvete, Lice Ulice, Bari Print, Farbara Most 1,  Avala transport, I mi smo tu i mnogi drugi internet portali za kulturu, medije i informacije.