Belville 

Humanitarno takmičenje „Znanje bez granica” u naselju Belville za učenike sa smetnjama u razvoju i učenjem
 
Kompanija Blok 67 Associates 14. marta u 14 časova na trim stazi u naselju Belville organizuje takmičenje “Znanje bez granica”. Po završetku takmičenja, organizator će zajedno sa pobedničkom ekipom donirati šest tablet računara Srednjoj zanatskoj školi iz Rakovice, koja se bavi obrazovanjem odnosno profesionalnom rehabilitacijom učenika sa smetnjama u razvoju i učenju. Računari koje obezbeđuje kompanija Blok 67 Associates (Belville) biće korišćeni za unapređenje rada odeljenja za učenike sa cerebralnom paralizom i autizmom.
U okviru događaja, ekipe koje će činiti novinari i poznate ličnosti nadmetaće se u neobičnim disciplinama: hodanje sa jajetom na kašici u ruci,  trka sa trakom na očima i brzo hodanje. Cilj događaja je podsticanje na razumevanje problema dece sa poteškoćama u učenju, kao i pružanje primera pomoći kojom institucije, privatni sektori i pojedinci mogu da utiču na poboljšanje uslova obrazovanja dece. U isto vreme, deca i svi gosti će imati prilike da se razonode uz smeh i dobro raspoloženje.
„Belville je pre svega naselje velikog srca i zadovoljstvo nam je da damo svoj doprinos mladima sa poteškoćama u učenju. Svi imaju pravo na obrazovanje, a pomoć deci koja zahtevaju posebnu pažnju i imaju poteškoće u učenju je neophodna. Veoma smo zahvalni i drugima, posebno sugrađanima koji će prepoznati ovu našu ideju i doći da nas podrže u želji da olakšamo učenje i obrazovanje i poklonimo tablet računare sa specijalnim softverom. Naselje Belville  će i u budućnosti nastaviti da se bavi sličnim akcijama, a posebno ćemo biti usmerenu na poboljšanju kvaliteta života građana”, rekla je Vidra Vučević, izvršna direktorka marketinga u kompaniji Blok 67 Associates.

 

Povezana vest:  Festival „Dani lepote“ u Delta Cityju