usce_nurdor_uskrs

Uz Uskršnje jaje, osmeh duže traje

U veseloj atmosferi uz sjajnu muziku i nasmejana dečija lica, u subotu 16.aprila održano je svečano otvaranje manifestacije pod nazivom „Uz Uškršnje jaje osmeh duže traje“

Akcija je osmišljena u vidu likovne radionice u organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka,  organizacije ’Prijatelji dece Novog Beograda’ i  UŠĆE Shopping Centra uz podršku Opštine Novi Beograd i medijsku podršku Naxi radija.

Ova zajednička akcija humanitarnog karaktera povodom predstojećih uskršnjih praznika se održava od subote, 16. aprila do četvrtka, 21. aprila, svaki dan (sem nedelje, 17. aprila) u terminu od 12 do 20 časova, na centralnom trgu u prizemlju UŠĆE Shopping Centra i namenjena je deci, kao i svim ostalim posetiocima i ljudima dobre volje.

Povezana vest:  MLADI LEČENI OD MALIGNIH BOLESTI OSVAJAJU SKI STAZE KOPAONIKA

Muzičko-likovnoj zabavi povodom otvaranja akcije prisustvovali su brojni mališani sa svojim roditeljima, učenici novobeogradskih osnovnih škola pobednici konkursa opštinskog takmičenja VASKRŠNJE ČAROLIJE U SUSRET USKRSU kojima su na zabavi dodeljene i diplome a pristnim posetiocima su se obratili predstavnik „Prijatelja dece NBG“ Suzana Ponjavić,  predstavnik NURDOR-a Ivana Popović i PR UŠĆA, Vanja Kovačev.

Podršku ovoj humanitarnoj inicijativi dali su i poznate ličnosti; svetski proslavljena  rukometašica Svetlana Kitić sa svojim malenim unukom Draganom i direktor modne agencije Select, Nebojša Grnčarski sa sinom Viktorom.

Uskršnje druženje u UŠĆU je ulepšano nastupom grupe pevača učenika OŠ „Jovan Sterija Popović“ , koji su pobednici opštinskog takmicenja „Dečje muzičke svečanosti“

Povezana vest:  10 razloga zašto se u Beču najbolje živi

Humanitarna akcija ima za cilj da se prikupljaju novčana sredstva za rekonstrukciju zgrade Doktorova kula, koja će biti adaptirana u roditeljsku kuću, namenjenu za smeštaj dece koja se leče od raka na beogradskim hemato-onkološkim klinikama, a dolaze iz unutrašnjosti cele Srbije.

Ideja je da deca, koja dolaze sa roditeljima u šoping centar, provedu izvesno vreme u specijalno dekorisanom prostoru, u duhu predstojećih uskršnjih praznika, namenjenom za održavanje kreativno – zabavnih radionica, gde će imati priliku da se zabave i daju svoj kreativni doprinos, u vidu pravljenju crteža na temu uskršnjih praznika. Svi sakupljeni crteži učestvuju ravnopravno na nagradnom konkursu, gde će pobednički radovi biti izabrani i nagrađeni poslednjeg dana održavanja akcije i biti na prodaji svakoga dana tokom trajanja akcije.

Povezana vest:  Novak Đoković Fondacija potpisala ugovor o donaciji sa Opštinom Svilajnac, za sanaciju vrtića "Dečija radost" 146.000 evra

Tokom trajanja akcije, na prodajnoj izložbi će se naći  i uskršnja jaja rađena od drveta, koja su, specijalno za ovu priliku, oslikali najpoznatiji srpski akademski slikari, studenti fakulteta likovnih umetnosti i hospitalizovana deca na beogradskim dečjim hemato-onkološkim klinikama.

Građani će moći da kupuju dečje uskršnje radove po minimalno određenoj donaciji od 100 dinara, dok će cena uskršnjih jaja biti od 100 dinara pa nadalje.