skadarlija

Turistička sezona u Skadarliji od nedelje

Turistička sezona u Skadarliji biće otvorena u nedelju, 24. aprila, u 12 časova podizanjem skadarlijske zastave kod česme. Tim povodom, od 12.20 do 14 časova ispred Kuće Đure Jakšića biće održan kulturno-zabavni program u kome će učestvovati glumice Biljana Đurović, Svetlana Sretenović i Ljiljana Jakšić, recitator Vico Dardić, solisti Rade Vučković i Dragan Mlađenović, kao i pesnici Milovan Vitezović, Dragan Kolarević, Miljurko Vukadinović, Danilo Jokanović, Dragan Mraović, Adam Puslojić i Radomir Andrić. U okviru manifestacije biće organizovana i prodajna izložba suvenira udruženja ,,Naše ruke”, ,,Hobi i art” i Etnocentra „Babka” iz Kovačice.

Povezana vest:  Partija golfa sa Klintonom prodata za 80.000 dolara

Turistička organizacija Beograda imaće i ove godine u samoj Skadarliji turistički info-punkt, koji će raditi svakog dana od 16 do 20 časova, kako bi Beograđani, domaći i strani turisti bili u potpunosti informisani o gradu  i njegovim turističkim sadržajima.

Za posetioce Skadarlije toga dana Srpska banka i restoran „Šešir moj” pripremili su 3.000 uskršnjih jaja. U otvaranju turističke sezone učestvuju ugostiteljski objekti, galerije i ostali.

Povezana vest:  Dajte novi život staroj odeći!