droetker_stare_kolekcija

Već 120 godina najbolji recept iz Dr.Oetker-a

Nemačka kompanija Dr. Oetker, evropski lider u proizvodnji dodataka za kolače, dezerata, pudinga, smrznute hrane i mnogih drugih proizvoda iza sebe ima tradiciju dužu od jednog veka.

Sve je počelo davne 1891. godine kada je mladi apotekar iz Bielefelda Dr. August Oetker proizveo, sada već najslavniji, prašak za pecivo „Backin“.

Povezana vest:  87. godišnјica ubistva Kralјa Aleksandra I

Nakon uspešnog lansiranja prvog praška za pecivo koje je vodilo ka stvaranju jednog od prvih robnih brendova, ubrzo je razvio i druge proizvode kako bi zadovoljio rastuće potrebe industrijske proizvodnje.

OetkerPorodični biznis se razvijao i do 1920.godine kompanija je već zapošljavala preko 600 ljudi. Od tada ova porodična kompanija raste kroz veoma turbulentnu istoriju, opstaje i uspeva, uprkos snažnoj konkurenciji multinacionalnih kompanija.

Povezana vest:  Ideje dizajnera za stilski update u BFW Choice radnji

Posle II svetskog rata otvorile su se mogućnosti za širenje u drugim oblastima prehrambene industrije, uključujući i smrznutu hranu.

Preduzetnički duh porodice Oetker je otvorio vrata kompaniji i u drugim industrijama, tako da je Grupacija proširila svoje poslovanje na osnovne životne namirnice, pivo i bezakoholna pića, vino, penušavo vino i druga alkoholna pića, transport brodovima, finansijske i bankarske usluge…

Povezana vest:  MISS TURIZMA SRBIJA 2010.

Ova porodična firma danas ima međunarodne razmere poslujući u 40 zemalja i to u Zapadnoj i Istočnoj Evropi, Kanadi, Brazilu, Argentini, Indiji, Australiji i Južnoj Africi, zapošljava 9.600 ljudi i lider je u gotovo svim segmentima svoje proizvodnje.

U Srbiji je kompanija Dr. Oetker osnovana 2001. godine, sa 100 odsto nemačkim kapitalom, kao sestrinska firma Dr. August Oetker Nahrungsmittel KG.