Guus-Hiddink

Hidink priznao da je već dve godine savetnik Čelsija

Hlandski stručnjak Gus Hidink, koji trenutno obavlja dužnost selektora turske reprezentacije neočekivano je priznao da već dve godine radi kaosavetnik Čelsija.

Nekadašnji iselektor Holandije, Južne Koreje, Australije i Rusije otkrio je nepoznati podatak u svojoj kolumni u De Telegraafu.

-S Čelsijem imam dobru saradnju. Otkad sam napustio trenersku klupu na Stamford Bridgeu, povremeno radim kao savetnik u klubu. To mi oduzima malo vremena, tako da mi nije problem uskladiti sa selektorskim poslom u Turskoj – napisao je Hidink koji je trenirao Čelsi nekoliko meseci tokom 2009., dok je još bio selektor Rusije.

Povezana vest:  Neredi navijača obeležili utakmicu u Kruševcu

Priznao je 64-godišnji trener, također, da su ga zvali i iz njegova bivšeg kluba PSV-a, ali i iz konkurentskog Ajaksa.

-Razgovarao sam s direktorom PSV-a Tinijem Sandersom oko savetničke uloge. Naravno da je povremeni telefonski razgovor moguć, ali rad punim kapacitetom u kancelariji je nešto drugo. A uz to, pre njega me je zvao Johan Krojf i ponudio mi mesto u Izvršnom odboru Ajaksa. To mi se čini lepim izazovom iako ima nekih problema oko praktičnosti obavljanja tog posla. Ali, takva bi uloga bila manje komplikovana od savetničke – dodao je Hidink u svojoj kolumni.

Povezana vest:  Stevanović: Poraz od Zvezde crna mrlja, ali smo pokazali karakter

Hidink je igrao za PSV i trenirao ga u dva navrata, ali trenutno živi u Amsterdamu, pa otuda i zanimanje za funkciju u Ajaksu u kojem trenutno Krojf vodi radnu grupu kojoj je zadatak pronaći način da se klub vrati na slavne staze.