Prinčevi Petar, Filip i Aleksandra bili domaćini humanitarnog Bala prinčeva u Njujorku
princeviPovodom 30. rođendana Princa Petra, Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Naslednik Petar, Princ Filip i Princ Aleksandar, zajedno sa Njihovim Kraljevskim Visočanstvima Prestolonaslednikom Aleksandrom II i Princezom Katarinom, bili su domaćini Bala Prinčeva – Mardi Gras, humanitarnog gala maskenbala u restoranu Čipriani u Njujorku.
Ovom događaju su prisustvovale mnoge poznate ličnosti kao i donatori iz Njujorka I čitavih Sjedinjenih Američkih Država, kao što su Nj.E. Feodor Starčević, ambassador Srbije pri Ujedinjenim Nacijama, Nj.E. Branko Radošević, Generalni Konzul Srbije u Njujorku, kao i članovi organizacionog komiteta: g-đa Ketrin P. Sekston, predsednica Sekston grupe i organizacionog komiteta Bala Prinčeva, kao i ko-predsednici organizacionog komiteta g-đa Tatiana Stepanović, g-đa Ana Marija Toragi, g-đa Stefani Njuhaus, g-din Čarls Feri i g-din Džo Stendiš.
Zbog činjenice da u Srbiji i dalje nedostaje medicinska oprema, kao i zbog toga što naša zemlja i dalje ima najveću incidencu oboljevanja od raka dojke i smrtnosti novorođenčadi u Evropi, sav prihod od ovog događaja ići će u korist kampanje borbe protiv raka dojke, koju Princeza Katarina sprovodi u saradnji i na osnovu Nacionalnog plana Ministarstva zdravlja Srbije, kao i za opremanje odeljenja neonatalne intenzivne nege u bolnicama u Srbiji.
Nj.K.V Princeza Katarina. preko svoje Fondacije u Srbiji i humanitarne organizacije Lajflajn iz Sjedinjenih Američkih Država, dala je veliki doprinos u kampanji borbe protiv raka dojke, obezbedivši jedan od dva mobilna digitalna mamografa koji se trenutno nalazi u južnoj Srbiji i na kome se pregleda veliki broj žena. Takođe, Fondacija Nj.K.V Princeze Katarine je u prethodne dve godine organizovala dve nacionalne konferencije o skriningu raka dojke u Srbiji uz učešće najpoznatijih svetskih stručnjaka iz ove oblasti, i pokrenula kampanju podizanja svesti o raku dojke sa ciljem da se naše žene motivišu da vode više računa o svome zdravlju.
Lajflajn humanitarna organizacija je osnovana 1993. godine pod patronatom NJ.K.V. Princeze Katarine i ima predstavništva u nekoliko zemalja koja blisko sarađuju sa Fondacijom u Beogradu, obezbeđujući humanitarnu pomoć, kao i medicinsku opremu za Srbiju. Do sada, Lajflajn je pomogao u spasavanju i poboljšanju kvaliteta života mnogih građana Srbije, i nastaviće da podržava medicinske ustanove, sirotišta i najugroženije kategorije stanovništva naše zemlje.
Povezana vest:  Pikasova slika za 9,3 miliona evra