Kris Rija hipnotisao publiku u Sava centru
kris_rija_bg1Britanski bluz gitarista i pevač Kris Rija (Chris Rea) održao je koncert u prepunoj dvorani Centra „Sava“. Njegov specijalni gost bio je irski gitarista Pol Kejsi, a iznenađenje večeri bila je Rijina odluka da publiku ostavi da ga čeka u mraku posle koncerta…bez bisa.
Kejsijeve melanholične numere otvorile su muzičko druženje a zahvaljujući njima pridobio je odmah publiku koja je burnim aplauzom pozdravla legendarnog muzičara hrapavog glasa koji je zabavljao domaću publiku pre samo dve godine u Beogradskoj areni.
Centrom „Sava“ su sinoć prošetale i „Josefine“ i „Julia“, Rija, ali i publika tragali su za letom u numeri „Looking for the summer“, pevač i gitarista objašnjavao  je „Where does the blues come from“, a publika je gromoglasnim aplauzom ispraćala svaku od legendarnih pesama.
Iako pomalo lenja, publika koja je presedela čak i muzičku vožnju do pakla u pesmi „Road to hell“, željno je na kraju koncerta tražila još. Oni malobrojni koji su uz „Let’s dance“ zaigrali uz samu binu bili su i najnestrpljiviji da se Rija nakon naklona vrati i odsvira „još neku“, ali nis posle petnaest minuta to se nije desilo. Čekanje u mraku, dozivanja slavnog muzičara da se vrati na bis, nisu verovatno bili u planu Britanca. Njemu je, za razliku od fanova, „bilo dosta za jedno veče“.
kris_rija_bgRia je više od 30 godina na sceni, sebe ne smatra zvezdom niti gitarskim herojem, a u Beograd je došao u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše dvostruku CD kolekciju najvećih hitova „Still So Far To Go“, objavljenu u oktobru 2009. godine.
Foto: Marina Lukić
Povezana vest:  Ovonedeljni program kluba KRUG donosi „Hearts of Gold" humanitarnu zabavu u petak i „Mortus Kombat" u subotu