ana_ivanovic_i_svetlana_kuznjetsovaIvanović i Kuznjecova otvaraju duel u Fed kupu

 

Dugo najavljivani spektakl dve selekcije, finale pre finala FED kupa između Srbije i Rusije počinje danas od 16 sati u Beogradskoj areni. Organizatori TSS zasuti su potraživanjem za kartama tako da se očekuje puna Arena. Na terenu će beogradska publika videti Anu Ivanović i Jelenu Janković kao i Svetlanu Kuznjetsovu i Alisu Klejbanovu.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2012, Argentina u polufinalu posle pobede Del Potra nad Čilićem

Naravno, sat vremena pred početak meča selektori Dejan Vraneš i Šamil Tarpiščev imaju pravom zamene teniserki i tada će se znati čija je strategija bolja. Zvanično, u prvom meču sastaju se Ana Ivanović, 23. na WTA listi i Svetlana Kuznjecova, trenutno četvrta igračica na svetu. U drugom meču (očekivano oko 17,30), posle duela Ivanović – Kuznjetsova igraće Jelena Janković (8. na WTA listi) i Alisa Klejbanova (31. igračia).

Povezana vest:  FED CUP 2015, U najačem sastavu protiv Paragvaja

U nedelju se igraju dva singla i dubl, a program je od 14.00 časova i otvaraju ga Janković i Kuznjecova. Posle toga igra se duel Ane Ivanović i Alise Klejbanove.

Za selekciju Srbije igraće Ana Ivanović, Jelena Janković, Ana Jovanović i Bojana Jovanovski, dok je u timu i Aleksandra Krunić u rezervi a za Rusiju nastupaju Svetlana Kuznjecova, Alisa Klejbanova, Vera Duševina i Anastasija Pavljučenkova.

Povezana vest:  FED KUP 2011, Milinković: Ana predala meč da ne pogorša povredu

Direktan prenos je na RTS i radio Beogradu.