Klub 27

Izabrani novi članovi Kluba 27 – glavne nagrade Tamari Dobranić, Mariji Jelić i Urošu Matiću

Proglašenjem 15 novih članova Kluba 27 i uručivanjem nagrada ukupne vrednosti 1,2 miliona dinara, danas je svečano završen četvrti konkurs Erste Banke čiji je cilj javna afirmacija mladih i talentovanih ljudi.

Dobitnike glavnih nagrada, u kategorijama umetnosti, društvenih i prirodnih nauka, odredio je žiri, a javnim glasanjem je odabrano još 12 dobitnika, po četvoro u svakoj kategoriji.

Glavne nagrade,po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke, dobili su Tamara Dobranić, Marija Jelić i Uroš Matić.

Tamara, pobednica u kategoriji umetnosti, je mlada harfistkinja i profesor u muzičkoj školi, član Beogradske filharmonije i dobitnica brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Marija, kojoj je žiri dodelio glavnu nagradu za prirodne nauke, a istovremeno je dobila i najveći broj glasova javnosti, jedina je sa prostora bivše Jugoslavije koja je osvojila tri olimpijske medalje na svetskim matematičkim olimpijadama. U kategoriji društvenih nauka, najbolji je bio Uroš, student arheologije, stručni saradnik Istraživačke stanice Petnica i spoljni saradnik Muzeja afričke umetnosti u Beogradu.

Povezana vest:  FONDACIJA "NOVAK ĐOKOVIĆ" I OPŠTINA MEROŠINA ULOŽIĆE 2.000.000 DINARA U STVARANJE BOLJIH USLOVA ZA PREDŠKOLCE IZ OBLAČINE I OKOLNIH NASELJA

I javnost je imala priliku da glasa putem Interneta i sms poruka, birajući svoje favorite. Nakon gotovo mesec dana, koliko je trajalo javno glasanje, od ukupno 30 finalista, koji su po oceni žirija ušli u uži izbor, 12 prvoplasiranih (po četiri iz svake kategorije) nagraĎeno je sa po 50.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

Povezana vest:  Bandži-džamping sa najvišeg tornja u Austriji

‘’Ovaj projekat je usmeren na segmente društva koji su zapostavljeni na razne načine. U današnje vreme, položaj onih koji su odlučili da se bave delatnostima od šireg društvenog značaja, u kojima ne možete ili ne dobijate odmah punu profesionalnu satisfakciju, nije nimalo lak. Zato sam posebno srećan kada vidim kako raste broj prijavljenih poslednjih godina, a samim tim je i zadatak nas iz žirija sve zahtevniji. Čestitam svim novim članovima Kluba 27 na postignutom uspehu’’, izjavio je portparol projekta, umetnik Uroš Đurić.

Stručni žiri su činili: Jelica Protić, profesorka Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Snežana Klašnja, pomoćnik ministra za omladinu i sport, Ljubiša Rajić, šef katedre za skandinavistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta, Saša Mirković, direktor spoljnih komunikacija RTV B92, Boško Radojković, direktor Guitar Art festival, Bojan Brkić, zamenik glavnog urednika i urednik spoljnopolitičke redakcije RTS-a i Andrea Brbaklić, direktorka Sektora komunikacija Erste Banke.

Povezana vest:  Međunarodna kompanija Assist Digital otvara prvu kancelariju u Srbiji i jača svoju prisutnost u regionu

Na konkurs se ove godine prijavilo više od 400 mladih iz 98 gradova, najviše iz Beograda, Novog Sada i Niša. Najveći broj prijava stiglo je u kategoriji umetnosti, a više od 70 odsto kandidata saznalo je za konkurs preko Interneta.

Predstavljanje kandidata i glasanje na Internetu obavljeni su na portalu SUPERSTE.NET Erste Banke, čiji je cilj da okupi kreativne i talentovane ljude i omogući im da se meĎusobno upoznaju i razmene iskustva.