humanost_na_delu_2011

Humanost na delu

humanost_na_delu_2011_1U četvrtak 26. maja Gimnazija „Crnjanski“ i „Blue Sound“ organizovali su veliku humanitarnu akciju pranja automobila čiji je prikupljeni prihod namenjen Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“. Naime, u dvorištu škole „Crnjanski“ učenici su prali automobile, a vlasnici su tu uslugu plaćali onoliko koliko mogu da izdvoje u humane svrhe.

Mnoge poznate ličnosti poput Vladimira Petrovića Pižona, Bore Čorbe, Ane Maljević, Maje Nikolić, Mileve Džombe, Nevena i Igora iz grupe „In Vivo“ i Ikca iz grupe „VIP“ dovezli su svoje četvorotočkaše na pranje i time pokazali društvenu odgovornost dajući mladima jednu lekciju iz humanosti.

Povezana vest:  Revija Zvonka Markovića - otvaranje modne sezone u Srbiji

„Lepo je što se, pored građenja svesti o humanosti, deca na današnjoj akciji divno druže i sve protiče u lepoj i veseloj atmosferi uz muziku i smeh. A mogu vam reći i da sam veoma zadovoljan kako mi je auto opran, da postoji – svaki dan bih ga dovozio u humanitarnu auto-perionicu“, bio je iskren Pižon.

Dom “Drinka Pavlović“ raspolaže sa 48 mesta za smeštaj dece bez roditeljskog staranja. Namenjen je deci školskog uzrasta, od 7 do 18 godina, a studenti imaju pravo na smeštaj najkasnije do navršenih 26 godina starosti. Deca u ovom domu dobijaju osnovne usluge smeštaja, ishrane, vaspitanja i psihosocijalne podrške.  U ovom trenutku Domu su preko potrebna nova ćebad, stolice i kompjuter, pa će prikupljena sredstva od ove akcije biti usmerena upravo za njihovu nabavku.

Povezana vest:  Nedelja italijanske kuhinje u znaku pomoći za Veneciju

„Veoma nam znači svaki vid podrške i nadam se da će ovakvih akcija ubuduće biti još više. Ujedno, tako se i deca koja imaju uče da treba da pomažu onima koji nemaju. Od sakupljenog novca, deci u domu prvo ćemo kupiti ćebad, a ako bude više para obradovaćemo ih sa kompjuterom i stolicama“, rekla nam je rukovodilac doma Snežana Nikolić.

Povezana vest:  Uskoro u srbiji Dobri Dabar platforma - nova šansa za grupno finasiranje razvojnih inicijativa

Humanitarno pranje automobila organizuje se već nekoliko godina za redom, a na prošlogodišnjoj akciji prikupljan je novac za izgradnju Sigurne kuće.

„Trudimo se koliko možemo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Nažalost, takvih ljudi u Srbiji je puno. Pored, sada već mogu reći tradicionalne akcije pranja automobila, organizovali smo i humanitarne modne revije, izložbe, prodaje ikona i druge manifestacije na kojima pokušavamo prikupiti prihod za humne svrhe“, objasnila nam je Gordana Milojević, osnivač Gimnazije Crnjanski.