PROZOR

Željka Mićanović Miljković predstavlja PROZOR na Mikseru u nedelju, 29.maja

Umetnica Željka Mićanović Miljković predstaviće atelje PROZOR na predstojećem Mikser festivalu.

Atelje PROZOR je Željkin autorski projekat i nastao je kao spona između arhitekture i umetnosti. PROZOR je atelje, showroom, galerija, laboratorija, radionica…

PROZOR je intervencija u prostoru. Upcycling. Udah novog života zapostavljenim predmetima i ambijentima; grafičke intervencije u prostoru, na tekstilu, u teksturi, na nakitu..

Povezana vest:  RETRO CHIC NOVOGODISNJI BAZAR @ EURO CENTAR, 27-31.12.2012.

Ove godine na Mikseru PROZOR će vam odškrinuti vrata i dati šansu da provirite u jedan novi, skriveni svet kreacije.

U nedelju, 29.maja u 19h  očekujemo Vas na Upcycling party-u u Expo zoni Mikser festivala (www.mikser.rs)

Atelje Prozor mozete posetiti od 25-29.05, od 16-24h na prvom spratu EXPO zone.

Pored Miksera, Željka je i jedna od autorki i učesnica u trenutno aktuelnoj Medjunarodnoj izložbi knjige umetnika Andrić/Fogazzaro, Knjige od knjiga, koja je otvorena 11.maja u Beogradu, i može se posetiti do 30.maja na dve lokacije: u Andrićevom muzeju (Andrićev venac) kao i u Italijanskom institutu za kulturu (Kneza Miloša 56).

Povezana vest:  Delez nastavlja da donira pomoć

Izložba je nastala saradnjom umetnika iz Srbije i umetnika iz Italije. Italijanskoj publici je bila predstavljena u aprilu, izlozbom u Vićenci.

Ideja izložbe je obeležavanje 50 godina otkako je Ivo Andrić nagrađen Nobelovom nagradom, kao i 120 godina smrti Antonija Fogacara. Želja umetnika da kroz vizuelno oživi pisanu reč ova dva izuzetno značajna književnika.

Povezana vest:  Katarina Radivojević u ulozi Male sirene

Umetnici su imali slobodu da kroz medij knjige iskažu svoja najtananija osećanja i da gledaocu približe ponekad zapostavljeni svet književnosti.