Mivela-_nagrada_ITQI

Saveti Prof dr Tomislava Jovanovića: Gubite kilograme, a zadržite vitalnost i zdravu kožu uz Mivelu

Ako ova godina bude imalo slična prethodnoj, pred nama je period visokih temperatura, čestih i obilnih padavina, velikih oscilacija u vlažnosti vazduha kao i variranje koncentracije pozitivnih i negativnih jona u vazduhu. Sposobnost organizma da se adaptira na promenljive vremenske uslove ne zavisi samo od životne dobi u kojoj smo već i od načina odevanja, ishrane i unošenja dovoljne količine tečnosti i minerala u organizam – koje zbog znojenja gubimo u velikim količinama tokom letnjih meseci.

Ono što je takođe karakteristično za ovo doba godine je da se trudimo da skinemo višak kilograma koji smo dobili tokom zimskih meseci. Zbog toga povećavamo fizičku aktivnost i začajno redukujemo ishranu. Ali jednu činjenicu mnogi često zaboravljaju – a to je unošenje dovoljne količine vode u organizam. Ne bilo koje tečnosti, nego čiste vode.

Povezana vest:  Počelo klizanje ispred Delta Cityja

Rešenje za sve ove probleme je mineralna voda Mivela. Za razliku od često preporučenih nisko mineralizovanih ili čak i demineralizovanih voda, Mivela nema neprijatne sporedne efekte koji remete svakodnevicu. Koncentracija natrijuma u Miveli obezbeđuje njegovu optimalnu koncetraciju u organizmu, uprkos znojenju. Ono što je najvažnije je da Mivela sadrži kalcijum koji je u idealnom koncentracijskom odnosu sa životno važnim mineralom magnezijumom, koji ova voda takođe sadrži, i to 330 mg magnezijuma po litru.

Povezana vest:  Nestlé pokreće globalnu inicijativu kako bi pomogao da deca budu zdravija

Čak 80 odsto ljudi nema dovoljno magnezijuma u organizmu, a malo je poznato da on utiče i na centar za glad.  Resorpcija ovog minerala iz digestivnog trakta u krvotok u značajnoj meri produžiće osećaj sitosti. Uz redukovan unos hrane i povećanu fizičku aktivnost  unos magnezijuma je prirodni mehanizam za sprečavanje štetnih efekata dijeta. On olakšava transport oslobođene masti u svaku ćeliju, njihovo dopremanje do ćelijske mitohondrije u kojima će uz pomoć kiseonika – glukoze masne kiseline sagoreti do ugljendioksida vode i energije. Stvoreni višak energije u obliku toplote će biti eliminisan znojenjem a onaj manji deo  tzv.vezane energije će svaka ćelija iskoristiti za svoje obnavljanje i povećanje stepena vitalnosti.

Povezana vest:  Koka- kola lansira svoju marku mleka "Ferlajf"

Magnezijum iz Mivele pomoći će nam u smanjenju umora, bolova i grčeva u mišićima, oscilacjama u raspoloženju kao i kod nepravilnog rada srca i nervoze. To znači da ćemo pijući Mivelu obezbediti efikasno sagorevanje viška masti pri tome izbegavajući uobičajene štetne sporedne  efekte dijete kao što su  osećaj umora i poremećaj sna. Osim toga, ako uz dijetu i fizičke aktivnosti pijemo Mivelu, sačuvaćemo i svoju kožu i učiniti je mlađom.