dom_omladime_future

Jun u Domu omladine Beograda

Mesec jun u Domu omladine Beograda počinjemo sa Rajkom Grlićem, važnim autorom jugoslovenskog i hrvatskog filma, čiju smo prvu veliku retrospektivu pripremili za 4 jun i sledece dane, uz susret sa autorom. To će biti i prlika za obeležavanje 30 godina od snimanja njegovog legendarnog filma „Samo jednom se ljubi“.

Dom omladine Beograda ovog meseca započinje i novi ciklus debata pod nazivom „Buduća Srbija“. Već 12. juna od 20.30 časova organizujemo veliku javnu debatu posvećenu radu Milovana Đilasa, u svetu najpoznatijeg disidenta sa ovih prostora, a povodom stogodišnjice njegovog rođenja.

Povezana vest:  Nezaboravna avantura mališana iz Doma "Dragutin Filipović - Jusa" u Štark gradu slatkiša u Ušću

Iz muzičkog programa preporučujemo nastup legendarnog hip hop sastava Arested Development, koji posle 20 godina karijere prvi put dolazi i naše krajeve 11. juna.

Iz mnoštva tribinskih programa izdvajamo dva uzbudljiva događaja: prvi je promocija knjige o „Praxisu“ 6. juna, nastale na osnovu ciklusa predavanja koja su učesnici i savremenici kao i sadašnji analitičari držali tokom proteklih godinu i po dana u Domu omladine, o ovoj filozofskoj grupi koja je u nekadašnjoj Jugoslaviji pokušala da zasnuje nov pravac političke filozofije – humanističku socijalističku misao. Sa druge strane, prateći rad časopisa „Gradac“, 15. juna organizujemo razgovor na temu novog broja posvećenog Mladoj Bosni i jednom autentičnom viđenju ovog pokreta kao romantičarsko-kosmopolitskog, a sve to uz prisustvo Muharema Bazdulja, urednika ovog broja.

Povezana vest:  Kolekcija LEVI’S & HELLO KITTY stiže u Ušće

Likovni program obeležava autorska izložba „Mesto događaja“ Dušice Dražić, sa otvaranjem 10. juna – inače, ona je prošlogodišnji dobitnik Mangelos nagrade, čiju ovogodišnju veliku skupnu izložbu imate priliku da pogledate od 24. juna u Galeriji DOB. Postavka „Primenjena nostalgija“ nam od 2 juna predstavlja rad dvojice fotografa: Tomaša Opica iz Budimpešte i Jovana Marjanova iz Beograda i njihovo viđenje ovih gradova.

Povezana vest:  Fondacija Hemofarm obezbedila medicinsku opremu za domove zdravlja u četiri izrazito nerazvijene opštine u BiH

Posebno vam skrećemo pažnju na Bosifest, filmski festival osoba sa invaliditetom, koji DOB organizuje u saradnji sa Hendi Centrom Koloseum.