Jack Warner

FIFA sutra na udaru Varnera, UEFA ne traži odlaganje izbora

Svi čekaju konferenciju za novinare koju je za sutra (utorak) u 14 sati u Cirihu najavio osramoćeni i uvređeni dosadašnji podpredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Džek Varner.

FIFA-in zvaničnik Trinidada i Tobaga, trenutno suspendovani predsednik Fudbalske federacije Srednje i Severne Amerike (CONCACAF), ponudiće novinarima u Hotelu Nobel dokumente koji četvoricu njegovih kolega iz FIFA-inog Izvršnog odbora terete za uzimanje mita od ukupno 20 miliona dolara. Isti su navodno primili nakon što je Katar dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022. godine.

Povezana vest:  Trezege neizvestan za derbi sa Interom

Varner je najavio da će otkriti njihova imena i bankovne račune koji jasno dokazuju put novca.

Istovremeno, iz Evropske fudbalske federacije (UEFA) potvrdili su da neće zahtevati odlaganje predsedničkih izbora, koji će se u najvećemu švajcarskom gradu i FIFA-inom središtu održati u sredu, sa Sepom Blaterom kao jedinim kandidatom za novi, četvrti četverogodišnji mandat.

Povezana vest:  Vest Hem otpustio Morisona, bez fudbala do leta i Lacija

Moguće je zato da će izbor demonstrativno propustiti delegati iz fudbalskih saveza azijskih država. Razlog će, dogodi li se to zaista, biti solidarisanje s Mohamedom Bin Hamamom, donedavnim predsednikom AFC-a i Blaterovim protivkandidatom koji se povukao iz predsedničke trke. I on je suspendovan, baš kao i Varner, zbog navodnog sudelovanja u nagrađivanju karipskih fudbalskih službenika koji su svoje glasove pri izboru domaćina SP-a 2022. godine dali Kataru.

Povezana vest:  21. KOLO JELEN SUPER LIGE, Ulaznice za meč protiv BSK