Emir_Kusturica

Kusturica: Karajlić je dobro

 

Režiser Emir Kusturica izjavio je danas da se pevač „No smoking orkestra“ doktor Nele Karajlić oseća dobro i da očekuje da će do sutra izaći iz bolnice. Medijske navode poslednjih dana o Karajlićevom infarktu i ugrađivanju stenta u Urgentnom centru u Beogradu, Kusturica je danas u ocenio kao „deo takozvanog ‘mejking of’ javnosti koja je spremna sve da učini da istinu zameni sa laži“.

Prema njegovim rečima, „kao što se većina nezadovoljnog naroda kanališe u pravcu fikcije, tako je ideja o zdravstvenom stanju doktora Karajlića pusta fikcija“.

Povezana vest:  Radno vreme beogradskih pijaca za vreme uskršnjih praznika

-Hrvatski mediji su juče objavili da mu je ugrađen stent, da je posle teškog infarkta, kojeg je jedva preživeo, kolabirao na prvoj probi izdržljivosti, što je takođe potpuno netačno – naglasio je Kusturica.

Prema njegovim rečima, „tačno je da je Karajlić imao smetnje na srcu od zamora, od prevelikog rada“.

-Karajlić je ležao na intenzivnoj nezi pet dana, gde je na osnovu vađenja enzima i svih parametara koji govore o tome da li je neko imao infarkt ili nije, utvrđeno da nije imao infarkt, i nije imao potrebu da pravi stent – naglasio je Kusturica.

Povezana vest:  MADRIDSKO FINALE, ALI NA IBICI (FOTO)

Prema njegovim rečima, „Karajliću je na trenažeru iznenada pao pritisak, jer se od uzbuđenja, kao i većini ljudi koja prođe kroz takvu buru, nije osećao dobro“.

-Srećna je okolnost što se Karajlić ponovo oseća dobro i što nema nikakave potrebe da se formira nova slika o njegovom zdravstvenom ili nezdravstvenom stanju, jer je on dobro – naglasio je Kusturica.

Povezana vest:  Sutra je revija Zvonka Markovića na Nedelji visoke mode u Parizu

„No smoking orkestra“ je trebalo da ide 9. juna u Banjaluku, ali je taj koncert otkazan, a Kusturica kaže da je njegovo održavanje nerealno pošto je Karajliću „doktor rekao da mora malo da se odmori“.

Iduće nastupe Kusturičin bend bi trebalo da ima 23. juna u Sankt Peterburgu i 25. juna u Parizu.