Lunar za MTV

Oslikane figure krava od petka u centru Beograda

Izložba oslikanih figura krava u prirodnoj veličini, koje će narednih nekoliko meseci ukrašavati Beograd, biće otvorena u petak na Trgu Republik, saopštilo je danas Akcionardsko društvo industrije mleka i mlečnih prozivoda „Imlek“.

Beograđani će imati priliku da vide 33 figure krava, koje su različitim bojama i motivima oslikali poznati domaći glumci, pevači, sportisti i modni kreatori, zajedno sa decom iz Doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici i članovima dečjeg hora „Čarolija“.

Povezana vest:  Vilijam i Kejt u Holivudu: Promocija britanskih talenata

“Imlek“, koji je organizator ove akcije i izložbe će oslikane figure pokloniti u humanitarne svrhe, tako da će „Kravice“ krasiti vrtiće, institucije i gradove širom Srbije.

Neobične figure krava do sada su postavljane u svetskim metropolama poput Londona, Pariza, Njujorka i Hong Konga, a u okviru projekta proizvdeno je više od 5.000 unikatnih figura krava, koje su videli stanovnici 75 gradova u 30 država, navedeno je u saopštenju.

Povezana vest:  30. AMSTEL FASHION WEEK, Gala revija srpskih modnih kuća - “Mona”, “Nicolas”, “Zekstra”, “St. George”, “TFY”, “Trikotaža Ivković”, “Passage”, “Martini Vesto” i “PWL” (FOTO)