now_poslednja_naslovna

Tabloid NOW: Hvala vam i zbogom

Naslovna strani poslednjeg broja tabloida „News of the world“ (NOW), koji će od danas biti zatvoren zbog afere prisluškivanja javnih ličnosti, sinoć je odštampana sa velikim naslovom „Hvala vam i zbogom“.

Naslovna strana je kolaž najpoznatijih izdanja lista, na kojoj je manjim fontom ispisano „Posle 168 godina, konačno smo rekli tužno, ali veoma ponosno zbogom, 7,5 miliona naših vernih čitalaca – prenose agencije.

Povezana vest:  Projekat „Beogradizacija Beograda”

Izdavač „News International“ objavio je prošle nedelje da namerava da tabloid zatvori u jeku optužbi o telefonskom prisluškivanju javnih ličnosti. List je ugašen posle optužbi da je, u utakmici s konkurencijom, prisluškivao mobilne telefone javnih ličnosti, žrtava otmica i terorističkih napada, filmske i sportske zve3zde, političara i članova kraljevske porodice.

Očekuje se da novinski maganat Rupert Merdok doputuje u London i preuzme rukovođenje slučajem koji je „dobro potresao“ njegovu grupu „News International“. Merdok je izjavio da njegova zamenica Rebeka Bruk, bivša urednica lista, ima njegovu punu podršku i da ne planira nikakve promene u menadžmentu kao posledicu skandala.

Povezana vest:  Posle Harija Potera Roulingova lansira novog junaka detektiva

Laburisti su tražili od premijera Dejvida Kamerona da zahteva hitno imenovanje sudije koji će voditi nezavisnu istragu u vezi ove afere.

U Londonu je jučer uhapšen Endi Kulson, nekadašnji urednik ugašenog tabloida, koji je do januara ove godine bio direktor za komunikacije britanskog premijera.

Kameron je preuzeo „punu odgovornost“ za angažovanje Kulsona.

Povezana vest:  Prvi letnji festival na Rajačkim pimnicama