mladi_lideri

Dodeljena priznanja “30 ispod 30” najuspešnijim Srbima u zemlji i dijaspori

U okviru “Internacionalne konferencije mladih lidera iz dijaspore” dodeljene su nagrade “30 ispod 30” namenjene najuspešnim Srbima mlađim od 30 godina. Ova incijativa je smišljena da nagradi ambiciozne mlade lidere u Srbiji i širom sveta, kao i da motiviše sledeću generaciju da razvije liderske i preduzetničke veštine u sopstvenim kompanijama i kompanijama u kojima su zaposleni.

Medju  trideset nominovanih na našli su se Ivica Djurdjević, Djordje Vuksanović, Ivana Stevanović, Marko Ignjatić, Borislav Tadić, Nemanja Baletić, Nada Nikolić, Tijana Ćopić, Sanja  Knežević, Ivana Kulpinac Crepulja i dr.

„Dodela priznanja za 30 najboljih preduzetnika mlađih od 30 godina predstavlja simbolično priznanje za uspeh naših mladih ljudi, čiji je mnogo veći značaj u davanju podsticaja mladim, uspešnim Srbima da intenzivnije rade na međusobnom povezivanju, kao i na jačanju veza između dijaspore i Srbije. Svi mi koji smo davno otišli iz zemlje morali smo da se suočimo sa brojnim izazovima i uložimo mnogo napora i truda kako bismo postigli uspeh u zemljama u kojima živimo. Mnogi od nas su sada u poziciji da pomognu našoj zemlji i da rade na jačanju njenog ugleda i uticaja i promovišu njene interese širom sveta.” istakao je Radivoje Petrikić, predsednik Austrijsko –srpskog privrednog foruma i ugledni bečki advokat.

Povezana vest:  Po prvi put u Beogradu: “Originalni razgovori” sa menadžerima velikih kompanija

Nakon Tijane Arnautović, predsedavajuće konferencije mladih lidera koja je istakla da mostove koje gradimo danas pripremaju lidere sutrašnjice, nominovani su preuzimali svoja priznanja.

“Preduzetništvo je izazov. Od toga da počinjete sa svojim idealom, vizijom savršenog projekta do raznih prepreka koje vas ojačaju na tom putu. Najbitnije je naučiti kako oslobađate svoje unutrašnje sposobnosti. Danas nije dovoljno samo imati novac, već je ključ biti inovativan, imati  inicijativu, prepoznati prilike, brzo i logično zaključivati i otpočeti akciju ali i rizikovati” istakao je jedan od dobitnika nagrade Ivica Djurdjević, direktor i osnivač NOA Advertising. “Ja sam se vratio u Srbiju da bih konačno imao priliku za pravi rizik ako analiziramo našu trenutnu situaciju, da bih doprineo boljoj pozicioniranosti naše zemlje u medjunarodnim krugovima ali i otvorio nova radna mesta i tako pomogao mladim i kvalitetnim kadrovima. Pre svega, Srbiji su potrebne nove investicije i ljudi sa novim i neobičnim idejama koje će ih motivisati da daju svoj maksimum. Priznanje mi veoma znači ali pre svega to je priznanje mom timu koji me je nominovao, što je još jednom dokazalo da je timski rad ključ.” naglašava Đurđević.

Povezana vest:  Britanska kraljica odlikovala Ketrine Zita-Džons

Ivana Stevanović, menadžerka programa proizvoda u Vip mobile kaže da “Velika je čast biti među 30 srpskih lidera ispod 30-te godine. Ovo priznanje je dokaz da se  trud, posvećenost i prave vrednosti prepoznaju i nagradjuju, a  za mene podstrek da dalje napredujem. Kada kao podršku u ostvarenju svojih ciljeva imate kompaniju kao što je Vip mobile, koja vas motiviše da napredujete, pokažete inovativnost i  realizujem svoje ideje, onda je put do uspeha siguran.”

Povezana vest:  U PRVOJ SRPSKOJ BANCI HUMANOG DONORSKOG MLEKA UDVOSTRUČENE PRIKUPLJENE KOLIČINE

Dobitnici su nastavili da grade svoju poslovnu mrežu i konkretna partnerstva u ostatku večeri.