akva_park_jagodina

U Akva parku u Jagodini otvoren nov bazen i najveći tobogan na Balkanu

 

Otvarajući svečano nove sadržaje u jagodinskom Akva parku, jedinom u Srbiji, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma je rekao da je Jagodinu, zahvaljujući jedinstvenim sadržajima kojima raspolaže, samo prošle godine posetilo više od 500.000 turista, a da se ove godine očekuje više od 700.000 turista iz zemlje i inostranstva.

Marković je naglasio da je turizam vrlo važna grana za razvoj Srbije i da je jagodinska lokalna samouprava prva imala viziju da otvori Akva park u Srbiji i da je još uvek jedini grad koji ga ima.

Povezana vest:  Akcija knjižare Delfi SKC za decu iz Zvečanske

-Siguran sam da građani Srbije svakoga dana gledaju nebo, da li će toga dana biti lepo vreme kako bi mogli da dođu u Jagodinu i uživaju u ovom vodenom carstvu. Ovo potvrđujem činjenicom da se na praking prostoru oko Akva parka, tokom vikenda može videti veliki broj automobila sa registracijama iz svih gradova Srbije i inostranstva. Ja želim da pošaljem poruku svim studentima koji u prvom upisnom roku nisu položili prijemni ispit da dođu u Jagodinu i studiraju zato što nudi veliki izbor zanimanja, počev od Učiteljskog fakulteta,pa do ostalih koji nudi veliki broj smerova atraktivnih za budućnost i koji im omogućavaju brže zaposlenje. Studenti u ovom gradu sa indeksom imaju mogućnost besplatnog ulaska u Akva park,Muzej voštanih figurai ZOO vrt, takođe besplatno mogu da gledaju fudbalske utakmice, jednom rečju studenti u ovom gradu su zakon,ne samo iz Jagodine već i drugih gradova koji ovde studiraju – naglasio je Marković.

Povezana vest:  Pet stvari oko kojih se brinete, a koje nisu važne za mršavljenje

Gradonačelnik Jagodine je ovom prilikom rekao da u jagodinskom Akva parku trenutno radi 150 mladih ljudi, više od 100 je zaposleno u ZOO vrtu i 10-tak u Muzeju voštanih figura, dok od turizma u Jagodini živi preko 500 porodica koje izdaju sobe turistima za prenoćište. Marković je pozvao investitore koji žele da prave hotele u Srbiji da izaberu Jagodinu jer gradu nedostaje 200 do 300 soba dnevno, što garantuje popunjenost kapaciteta hotela.

Povezana vest:  Pametna kupovina u vreme korone

Novootvoreni tobogan je dugačak 150 metara i polazi sa visine od 15 metara što ga svrstava u red najvećih te vrste na Balkanu. Pored bazena i tobogana danas je otvoren i novi restoran u kome se posetioci mogu osvežiti raznim napitcima u pauzi od kupanja.