Nova_Iskra_03 

„Nova iskra“ objavljuje otvoreni poziv za dizajnere
 
Dizajn inkubator “Nova iskra“, jedinstveni multi-funkcionalni radni prostor namenjen podršci mladim kreativcima iz sfera dizajna, arhitekture, enterijera, vizuelnih komunikacija i srodnih oblasti objavio je otvoreni poziv za korišćenje zajednicckog radnog prostora, prema „co-working“ modelu, a poziv je otvoren do 18. januara.
Poziv je namenjen svim zainteresovanim mladim profesionalcima iz širokog polja dizajna (od dizajna proizvoda i enterijera, preko arhitekture do graficckog dizajna, veba i drugih vidova vizuelnih komunikacija), a posebno onima koji imaju izrazitu potrebu za kvalitetnim radnim prostorom, usavršavanjem i zajednicckim radom.
Jedan deo mesta popunjen je nakon konkursa raspisanog u februaru ove godine, a cilj novog poziva je da se nakon otvaranja dizajn inkubatora poccetkom decembra popune preostale pozicije, kao i da se formira lista potencijalnih korisnika.
Za potrebe prijave neophodno je popuniti formular koji se nalazi na adresi http://novaiskra.guruserve.com/NOVA_ISKRA_-_Formular.pdf, i poslati ga na imejl [email protected] (sa naslovom „Prijava za DL“), zajedno sa portfoliom i radnom biografijom. Više detalja o konkursu može se pronaći i na sajtu “Nove iskre“ www.novaiskra.com.
Tim “Nove Iskre“ će sve prijavljene koji budu prošli prvi krug selekcije pozvati na razgovor, kako bi se bolje upoznali sa njihovim radom i mogućnostima za saradnju.
Motivacija za liccni razvoj i zajedniccki rad, kao i potreba za radnim prostorom biće neki od glavnih kriterijuma za izbor prijava.
Prostor “Nove iskre“ površine 350 metara kvadratnih u beogradskoj ulici Gavrila Principa kompletno je rekonstruisan prema projektu arhitektonskog studija “Petokraka“, a njegov centralni deo zauzima 18 opremljenih radnih jedinica, celina koja nosi naziv “Designers lab“.
“Nova iskra“ nudi sasvim novi naccin delovanja po „hub“ principu, modelu neformalnog udruživanja kreativnih pojedinaca i timova. Istovremeno, ovaj dizajn inkubator želi da odgovori na veliku potrebu domaćih autora mlađe generacije za profesionalnim radnim prostorom, usavršavanjem, prakticcnim radom i komunikacijom sa potencijalnim poslodavcima, navodi se u saopštenju “Nove iskre“.
Svaku od radnih jedinica ccine prostrani radni sto „Iskra“, Samsungov ekran od 24 incca, stona lampa, fioke, radna stolica i ormarić za liccne stvari. Mladi profesionalci iz širokog polja dizajna imaće priliku da koriste i sve prateće sadržaje neophodne za profesionalni rad – konferencijsku salu, modelarnicu, alat, foto-korner, dizajn biblioteku, kancelarijsku opremu i kuhinju.
Prostor dizajn inkubatora takođe ima mogućnost prestavljanja edukativnih i drugih programa za do 50 uccesnika, tako da će svi programi koji budu realizovani u okviru prostora biti besplatni za cclanove “Designers lab“-a. Radne jedinice će biti na raspolaganju zainteresovanim korisnicima po ceni od 100 evra meseccno, po principu godišnjeg ciklusa.
Zainteresovani korisnici i druge kolege iz sfera dizajna i kreativnih industrija mogu i iz videti ovaj specificcni radni prostor tokom drugog Otvorenog dana “Nove iskre“ koji je zakazan za petak, 11. januara.
Povezana vest:  Leto na Sava Promenadi u znaku zabave i edukacije