facebook_logo

„Fejs“ nagrađuje ko otkrije propuste u njegovom sistemu

 

Najveća svetska društvena Internet mreža „Fejsbuk“ pokrenula je program SBB (Security Bug Bounty) kako bi podstakla svoje korisnike da prijave svaki propust u sistemu za šta će biti nagrađeni sa 500 dolara, preneli su francuski elektronski mediji.

Nagrada bi, međutim, mogla da bude i veća, ukoliko bi se radilo o nekim specifičnim propustima, istaknuto je na blogu „Fejsbuka“.

Povezana vest:  Konferencija #ProFemina2017 11. aprila u Mikseru

Grupa hakera „Anonimusi“ i „LulzSek“, istovremeno, nastavlja antibezbednosnu akciju „AntiSek“ koja se sastoji u objavljivanju poverljivih dokumenata i „škakljivih“ ličnih podataka vezanih za vlade i multinacionalne kompanije, među kojima je poslednja „ManTek“, veliki saradnik FBI-a na polju informatičke bezbednosti.

Napad protiv te kompanije je vezan za njenu umešanost u razne bezbednosne projekte. Informatička piraterija se nastavlja, uprkos nedavnom hapšenju 18-godišnjeg Džejka Dejvisa – pseudonim „Topiary“ za koga se sumnja da je portparol „LulzSeka“ i da je povezan s „Anonimusima“. Dejvis je pušten na slobodu uz kauciju. On mora da nosi elektronsku ogrlicu i zabranjen mu je pristup Internetu.

Povezana vest:  Doček Nove godine duplo skuplji u bolnici nego u hotelu