ada_most_projekat

Most na Adi za vikend otvoren za posetioce

Nov most preko Save na špicu Ade Ciganlije biće otvoren za javnu posetu u dane vikenda, 13. i 14. avgusta, od 9 do 19 časova. Poseta će biti organizovana tako što će građanima biti omogućeno da neometano prelaze s jedne na drugu obalu reke. Pristup mostu će biti moguć sa dve strane: duž Rampe 4 u Radničkoj ulici (čukarička strana) i iz Ulice Savski nasip (novobeogradska i zemunska strana).

Za šetnju preko mosta u jednom pravcu biće potrebno oko 30 minuta, a trasa kretanja će biti obeležena i pod nadzorom gradskih službi. Kako bi svi zainteresovani građani dobili priliku da prošetaju mostom, potrebno je da se pridržavaju uputstava koja će dobiti prilikom dolaska na most.

Povezana vest:  Pinkove zvezdice zatvorile rođendansko slavlje Stadiona

Korisnici javnog gradskog prevoza sa novobeogradske i zemunske strane za dolazak do novog mosta mogu da koriste liniju 60 (Zeleni venac – Novi Beograd /Toplana/) i privremenu lokalnu liniju čije se uspostavljanje planira u periodu dok je most otvoren za posetioce.

U cilju povećanja pristupačnosti novog mosta preko Save, posetiocima sa novobeogradske i zemunske strane planira se povećanje frekvencije vozila na liniji 60, koja saobraća Ulicom Savski nasip i ima stajalište „JRB” u neposrednoj blizini gde je posetiocima omogućen prilaz, i to u periodu dok je most otvoren za posetu. Vozila na ovoj liniji saobraćaće na 20 minuta. Takođe će biti uspostavljena privremena lokalna linija koja će ići od zgrade opštine Novi Beograd do raskrsnice ulica Jurija Gagarina i Savski nasip. Vozila na ovoj liniji će saobraćati na 15 minuta.

Povezana vest:  Naomi svedok u procesu protiv bivšeg lidera Liberije

Korisnici javnog gradskog prevoza sa desne obale Save za dolazak do novog mosta mogu da koriste sledeće linije: 23, 37, 53, 55, 56L, 58, 88, 89, 91, 92, 511 i sezonske linije ADA 1, ADA 2, ADA 3, ADA 4 i ADA 5. Ove linije imaju stajalište „Jugopetrol” u Radničkoj ulici koje je u neposrednoj blizini Rampe 4, preko koje je građanima omogućen pristup mostu.

Povezana vest:  Beograd domaćin internacionalne izložbe posvećene Svetskom prvenstvu u fudbalu