latino_maraton

Beogradski latino maraton 27. avgusta na Savskom pristaništu

Beogradski latino maraton održaće se 27. avgusta, od 16 do 2 časa, na platou Savskog pristaništa, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Beograda. Na ovoj manifestaciji će učestvovati predstavnici renomiranih plesnih klubova, a očekuje se poseta od nekoliko hiljada plesača iz zemlje i regiona.

– Turistička organizacija Beograda je inicirala i organizuje ovu jednodnevnu manifestaciju zato što je prepoznala potencijale latino plesova u turističkoj promociji grada. Ona podržava brojne manifestacije kako bi promovisala naš grad, koji zaista može da se pohvali kulturnim manifestacijama koje se tradicionalno organizuju tokom cele godine, poslovnim skupovima i sajmovima, ali i zabavnim i turističkim manifestacijama. Prošle godine ova manifestacija je održana kao Tango maraton, a ove godine smo proširili program grupa i plesača. Budući da manifestacije privlače goste, trudimo se da iz godine u godinu podižemo i njihov kvalitet i brojnost – rekao je v.d. direktora ove organizacije Dejan Veselinov.

Povezana vest:  Izazovi sebe: Nađi vreme za hobije

On je podsetio da je Savsko pristanište ove godine uvršćeno u 15 top atrakcija Beograda zato što je ušće Save u Dunav veoma važno za razvoj turizma grada, kao i zato što se u tom delu grada nalaze kompanije koje organizuju razgledanja Beograda, brojni ugostiteljski objekti, ali i Savsko pristanište, u koje brodom godišnje dođe oko 50.000 posetilaca.

Povezana vest:  LUKOIL Srbija pokrenuo motor ljubavi

Instruktori plesa će na Latino maratonu od 16 do 21 čas u polučasovnim plesnim radionicama posetioce učiti osnovnim koracima i koreografijama latino i karipskih plesova – argentinskog tanga, zumbe, bačate, rumbe, regetona, sambe, salse i plesa ča-ča-ča. Od 21 čas nastupiće najbolje latino i salsa grupe i plesači, među kojima i svetski i državni prvaci u pojedinim plesovima. Od 22 do 2 časa na platou Savskog pristaništa biće održana najveća latino diskoteka na otvorenom, uz učešće poznatih di-džejeva iz zemlje i regiona.

Povezana vest:  Otvorena 32. nedelja mode