janko_tipsarevic_LA_1

ATP MONTREAL

Tipsarević pobedio Dodiga i osvetio Nadala

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Montrealu savladavši večeras u osmini finala Hrvata Ivana Dodiga sa 2:0 u setovima – 6:1, 6:4. Briljantnom pobedom Tipsarević se u četvrtfinalu pridružio Novaku Ðokoviću, koji je ranije večeras eliminisao drugog hrvatskog tenisera, Marina Čilića. U duelu protiv senzacionalnog pobednika nad Rafaelom Nadalom Srbin je bio apsolutno superioran i njegova pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Povezana vest:  Ðoković protiv Fratanđela, Ðere na Andreocija

Tipsarević je potvrdio da je u sjajnoj formi i nagovestio da može da juriša i na finale. Njegova najveća prepreka trebalo bi da bude predstojeći rival, Čeh Tomaš Berdih, protiv kojeg pozitivan skor i voda sa 2:0.

Janko nije dozvolio da Dodig ostvari isti scenario kao juče sa Nadalom već je odličnim servisom i držanjem lopte u igri zasluženo pobedio Hrvata Ivana Dodiga i tako osvetio Španca Rafaela Nadala koji je sinoć izgubio od momka iz Međugorja.

Povezana vest:  WTA: Barti na vrhu, Stojanović 93. teniserka sveta

Podsećanja radi ovo je Tipsareviću drugo četvrtfinale na turnirima Masters serije 1.000 a meč je trajao čas i 10 minuta.

Dodig ništa nije mogao da uradi protiv veoma raspoloženog Srbina, koji je prosto leteo terenom. Tipsarević je sve stizao i na mreži i u polju, a njegovi udarci bili su neuhvatljivi, pa je prvi set dobio skoro „u dahu“, prepustivši protivniku samo jedan gem. U nastavku susreta sve je rešeno u trećem gemu drugog seta, kada je Tipsarević brejkom poveo sa 2:1 i potom rutinskom igrom čuvao prednost do kraja.

Povezana vest:  Đoković: Osećam da sam blizu najbolje forme

Efektnu i izuzetno značajnu pobedu srpski teniser overio je na svoj servis iskoristivši prvu meč loptu posle 70 minuta igre. Četvrtfinalni duel između Tipsarevića i Berdiha na programu je najverovatnije u petak uveče.