viktor_troicki_us_open_2010_1

ATP MONTREAL

Troicki u osmini finala poražen od Monfisa

 

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira Masters serije 1.000 u Montrealu pošto je rano jutros u osmini finala izgubio od Francuza Gaela Monfisa sa 2:1 u setovima (3:6,7:6(7:0),7:6(7:5)).

Troicki je propustio veliku priliku da upotpuni sjajan dan srpskog tenisa u Montrealu i pridruži se zemljacima Novaku Ðokoviću i Janku Tipsareviću, koji su u četvrtak kasno uveče izborili četvrtfinale pobedama nad Hrvatima Marinom Čilićem, odnosno Ivanom Dodigom.

Povezana vest:  Đoković: Uživao sam, ali bilo je "gusto"

U prvom međusobnom okršaju sedmog i 15 tenisera s ATP liste odlučile su nijanse, ali slabije rangirani Troicki može da žali za propuštenom šansom. Dobio je prvi set i u drugom pri vođstvu od 6:5 nije iskoristio tri meč lopte na protivnički servis, da bi u trećem ponovo propustio meč loptu.

Francuz je bio smireniji u odlučujućim trenucima, a mnogo precizniji u oba taj brejka, tako da je zasluženo, posle dramatične i neizvesne borbe zasluženo izborio pobedu nakon više od dva i po sata igre.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Ðoković: Verovao sam da mogu, ali....

Monfis se u borbi za polufinale sastaje sa svetskim brojem jedan Novakom Ðokovićem protiv kojeg ima poražavajući bilans. Srpski as je dobio svih šest dosadašnjih međusobnih duela, poslednji u finalu Dejvis kupa prošle godine u Beogradu, kada je slavio rezultatom 6:2, 6:2, 6:4.