Rafael_Nadal_majami_2012

Nadal spreman za Dejvis kup meč Španija – SAD?

 

Trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni Nadal, rekao je da bi najbolji španski teniser mogao da bude spreman za polufinalni meč Dejvis kupa između Španije i SAD sredinom sledećeg meseca. Zbog problema sa kolenima treći teniser sveta ne igra od poraza u drugom kolu Vimbldona, pa je propustio Olimpijske igre i turnire u Torontu i Sinsinatiju, a pre dva dana otkazao je učešće i na Ju-Es Openu, koji startuje 27. avgusta.

Povezana vest:  Novi talas za novi vek srpskog ženskog tenisa

-To je bila prava odluka. Ova pauza dodatno će produžiti njegovu karijeru i verovatno više neće imati problema sa povredom u budushnosti. Cilj je Rafin potpuni oporavak – izjavio je Toni Nadal za Španski radio.

On veruje da će Nadal biti spreman da igra za nacionalnu reprezentaciju u polufinalu Dejvis kupa protiv SAD, od 14. do 16. septembra u Hihonu.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Bojana Jovanovski bolja od Andree Petković na startu Ju es opena

-Ima još mesec dana do tog meča i mi se nadamo da će sve biti u redu, ako ne na tehničkom, onda barem na fizičkom planu. Posle Vimbldona odlučili smo da se Rafa odmori nekoliko dana i radi na jačanju kvadricepsa, ali bilo je teško. U velikoj meri smo uspeli, međutim, nedovoljno da se suoči sa jakom konkurencijom kakva će biti na Ju-Es Openu. Sada normalno radimo, ali to nije isto što i četvoročasovno dnevno igranje tokom napornog turnira – rekao je Toni Nadal.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Đoković u Montrealu startuje protiv Tomića ili Majera

U međuvremenu, bivši svetski broj jedan, Nadalov zemljak Karlos Moja, izrazio je uverenje da će se Rafa vratiti na teren kao jači i bolji igrač.

-Rafa će se vratiti i biće jači nego što je bio ranije. Osećam i siguran sam u to – poručio je Moja.