Ana Ivanović protiv Pavličenko

 

Ivanovic_Australien_Open1Treći nosilac u Brizbejnu I drugi reket Srbije Ana Ivanović u utorak je eliminisla Timeu Bačinski (53. na WTA) iz Švajcarske sa 2:1 u setovima (6:2, 2:6, 6:4).

Jedini susret sa 18-godišnjom Pavljučenkovom, koja je u prvom meču u Brizbejnu eliminisala petog nosioca Alisu Klejbanovu, Ivanovićeva je igrala prošle sezone u Indijan Velsu i pobedila sa 2:0 (6:2, 6:3).

Povezana vest:  Đoković: Imao sam sreće što sam prošao u četiri seta

Naredni protivnik Ivanovićeve, u slučaju pobede nad Pavljučenkovom, mogla bi da bude sedmostruka Grend slem šampionka, povratnik u beli sport, Žistin Enen, koja u Brizbejnu igra prvi turnir posle povratka iz penzije u koju je otišla u maju 2008. godine.

Belgijska teniserka je u drugom kolu turnira u Australiji savladala Sesil Karatančevu iz Kazahstana sa 2:0 (6:4, 6:3), a u četvrtfinalu će se sastati sa sedmim nosiocem, Melindom Cink iz Mađarske.

Povezana vest:  Jelena Janković zabeležila 550. pobedu u karijeri

Eventualni susret Ane I Žistin bio bi u polufinalu Brizbejna a to bi bio peti duel Ane Ivanović i Žistin Enen, a do sada, u svim dosadašnjim pobedila je Belgijanka.

Ivanovićeva je u prvom kolu turnira u Brizbejnu savladala domaću takmičarku srpskog porekla Jelenu Dokić i ostvarila prvu pobedu još od avgusta prošle godine. Nekada najbolja teniserka sveta je u prošloj sezoni igrala vrlo loše i nazadovala do 21. pozicije na svetskoj WTA rang listi. To je Ani Ivanović bilo prvi put da je ispala iz najboljih 20 na svetu još od jula 2005. godine.

Povezana vest:  WTA ŠTUTGART, Jankovićeva i Huber završile takmičenje u dublu

Nagradni fond turnira u Brizbejnu iznosi 220.000 dolara.