bbf2011Belgrade Beer Fest – saopštenje povodom noćašnjih incidenada

Prenosimo vam u celosti saopštenje Beogradske Kulturne Mreže, producenta Belgrade Beer Festa, povodom noćašnjih incidenata na festivalu. Predstavnik Beogradske Kulturne Mreže, dejan Grastić, obratiće se medijima u 15.15h ispred ulaza broj 1, u Bulevaru Nikole Tesle.

Beogradska kulturna mreža izražava dugoboko žaljenje zbog noćašnjih incidenata na Belgrade Beer Festu, pogotovo zbog toga što su prve dve festivalske noći prošle u savršenom redu. Kao producenti ovog festivala nadamo se što bržem oporavku svih povređenih tokom ovih incidenata.

Povezana vest:  Nova Plazma Mini Mini osvaja tvoj svet

Detalje incidenta ćemo tek saznati, nakon što dobijemo detaljan izveštaj MUP-a.

Od prvog festivalskog izdanja, bezbednost posetilaca je najvažniji segmnent organizacije, koji se unapređuje svake godine. Agencija Combat Security Consultants koja je, uz asistenciju MUP-a zadužena za bezbednost na festivalu, brinula je u poslednjih 6 godina o bezbednosti na preko 300 manifestacija, od kojih je najveća Univerzijada u Beogradu. Oni su na festival postavili video nadzor, adekvatan broj radnika obezbeđenja, vršili kontrolu, ali na žalost, slični incidenti se na manifestacijama na otvorenom prostoru dešavaju svuda u svetu. Čovek koji ima devijantno ponašanje, koji na koncert krene sa nožem, svakako je u startu bezbedonosni problem, a nažalost se i pored svih kontrolnih mera dešava da napravi incident.

Povezana vest:  MIKSER DESIGN FOOD @ MIKSER HOUSE 24. marta

Broj incidenata na festivalu sa ovolikim brojem ljudi je minoran,  o čemu svedoče svi raniji izveštaji. Belgrade Beer Fest svake godine pokreće društveno odgovorne kampanje, i trudimo se da na mlade ljude utičemo na pozitivan način, kako bi se okrenuli pravim vrednostima. Svakako ćemo učini sve da preostala dva dana festivala proteknu u najboljem mogućem redu. Ovo između ostalog podrazumeva i još veću kontrolu posetilaca na ulazima.

Povezana vest:  Trke bikova odnele još jednu žrtvu