prosinecki_marakana_cz_ren

JELEN SUPERLIGA

Robert Prosinečki: Očekujemo sigurnu pobedu

 

Crvena zvezda odigrala je u četvrtak protiv francuskog Rena izuzetno tešku utakmicu u kojoj je došlo do emotivnog i fizičkog pražnjenja igrača. Međutim vremena za odmor nema, jer već u nedelju na najveći srpski stadion u okviru drugog kola nacionalnog prvenstva stiže Javor, tradicionalno neugodan protivnik koga odlikuje veoma disciplinovana i defanzivna postavka igre. I pored svega toga trener Robert Prosinečki i prvotimac Duško Tošić očekuju dobro izdanje crveno – belih i sigurnu pobedu.

–   Da bismo sutra odigrali kako treba, sigurno da što pre treba da zaboravimo poraz protiv Rena, jer igrači i dalje pričaju i razmišljaju o tom meču. Nadam se da ćemo do sutra uspeti da se usredsredimo samo na Javor. Favoriti smo, i uz jedan dobar pristup, očekujem trijumf – rekao je Robi, na čije izlaganje se nadovezao naš najbolji pojedinac iz prethodne utakmice Duško Tošić, koji se na konferenciji za medije pojavio sa „uspomenom“, odnosno podlivom ispod levog oka, koji je dobio u četvrtak u bespoštednoj borbi sa Francuzima.

Povezana vest:  Ivanović: Mlađi ne osećaju veliku odgovornost

– Ivanjičani igraju čvrst fudbal, kao opomena mora da nam posluži iskustvo iz prošle sezone kada smo ih pobedili u devedeset trećem minutu. Nemamo  više prava na kiks, kredit smo istrošili u Subotici i očekujem da sutrašnjom igrom i rezultatom sami sebi podignemo samopouzdanje pred revanš sa Renom – istakao je Toške.

Zgusnut raspored i serija teških mečeva naterali su našeg stratega da za sutrašnju premijeru u nacionalnom prvenstvu na Marakani odmori neke igrače i šansu pruži onima koji su manje vremena proveli na terenu.

Povezana vest:  Milojević: Trenutno ništa nije vrednije od utakmice sa Radom

– Biće rotacija, Kadu je povređen, i danas posle treninga ću odlučiti ko će dobiti šansu sutra. Potrebno je da održimo svežinu ekipe, i verujem da svi moji igrači imaju kvalitet da prikažu dobru igru – izjavio je veliki Žuti koji je još dodao da očekuje da je Javor tvrda ekipa, predvođena trenerom Milojevićem koji je prošle godine radio u omladinskoj školi Crvene zvezde i koji je upoznat sa načinom igre crveno – belih, ali i da je njegov tim u ovom momentu kvalitetnija ekipa.

Povezana vest:  Skolariju dve utakmice suspenzije zbog vređanja sudija