festival_ulicnih_sviraca

U Novom Sadu sutra počinje Festival uličnih svirača

 

Festival uličnih svirača biće sutra otvoren u Novom Sadu, a na otvaranju će nastupiti ulično pozorište „Malabar“ iz Francuske, sa tačkom pod nazivom „Helios – saga o 1.000 sunca“. Tačka „Helios – saga o 1.000 sunca“ je grandiozan pokretni šou koji je sačinjen od 24 metra duge i 10 metara visoke figure božanstva Heliosa, koja će predvoditi festivalsku povorku ulicama Novog Sada, od Varadinskog mosta do Trga slobode.

Povezana vest:  ULIČNOM PROSLAVOM U PARIZU OBELEŽEN IZLAZAK KOLEKCIJE „ISABEL MARANT POUR H&M"

Organizatori su najavili da će se program 11. Festivala uličnih svirača održavati na pet lokacija, i da će na njemu nastupiti više od 100 umetnika iz Srbije, Francuske, Španije, Velike Britanije, Izraela, Italije, kao i iz zemalja bivše Jugoslavije.

Na ulicama grada u toku festivala biće održano oko 30 koncerata I performansa na kojima će se publici predstaviti muzičari, plesači, glumci, pantomimičari, žongleri i mađioničari kojima je ulično sviranje i nastupanje na trgovima stil života, ali i priznata umetnost širom sveta. Svi programi biće besplatni.

Povezana vest:  Plesno takmičenje u Delta Cityju

Festival je prvi put održan 2000. godine, a organizatori procenjuju da ga je od tada posetilo oko pola miliona ljudi i da je nastupilo više od 1.500 učesnika. Festival uličnih svirača trajaće od 8. do 10. septembra, a organizator je Umetnička asocijacija „Inboks“, uz podršku grada Novog Sada, Sekretarijata za kulturu Vojvodine i Turističke organizacije Novog Sada.

Povezana vest:  Revija pasa svih rasa u Delta Cityju