festival_ulicnih_sviraca

Otvoren Festival uličnih svirača u Novom Sadu

 

Velikom festivalskom povorkom u kojoj je učestvovalo više stotina građana i posetilaca u Novom Sadu je večeras otvoren 11. Festival uličnih svirača. Povorku je predvodio nesvakidašnji pokretni šou pod nazivom „Helios – saga o 1000 sunaca“ uličnog pozorišta „Malabar“ iz Francuske, koji je sačinjen od 24 metra duge i deset metara visoke figure božanstva Heliosa.

Povezana vest:  Trenutno osveženje, prirodni sjaj i negovana koža uz NIVEA Rose Touch proizvode sa organskom ružinom vodicom

Festivalska povorka prošetala je ulicama Novog Sada od Varadinskog mosta do Trga slobode, gde je nastavljen nastup akrobata i raznih umetnika praćen svetlosnim i pirotehničkim efektima. Tokom večerašnjeg programa na ulicama grada nastupila je umetnica sa vatrom iz Izraela Džej Tor (Jay Toor), poznatija kao Fajerfingers (Firefiners), sa svojom tačkom pod nazivom Mis Flejms (Ms. Flames).

Povezana vest:  U subotu šesti „Bazar mama preduzetnica"

Tokom prve večeri festivala nastupio je i verglaš Peter Rudi iz Slovenije, kao i trupa „Guixot de 8“ koja je publici predstavila projekat kreiranja najsavršenije igre i igračke na svetu, sastavljene isključivo od recikliranih materijala.

Večerašnji program Festivala uličnih svirača završen je velikim vatrometom. Festival uličnih svirača trajaće od 8. do 10. septembra na pet lokacija u Novom Sadu, a najavljeno je da će tokom četiri dana nastupiti više od 100 umetnika iz Srbije i Evrope. Svi programi tokom trajanja festivala su besplatni.

Povezana vest:  Šta Beograd sprema za 7. Noć istraživača?