Noc-istrazivaca-2011_logo_SRBIJA

Noć istraživača startuje večeras!

Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI) i Festival nauke pozivaju sve radoznale i raspoložene Beograđane, ali i one koji se od 18 sati zateknu u glavnom gradu, da ne propuste „povod za pametan provod“, i isprobaju drugačiji, i potpuno besplatni, izlazak petkom uveče.

Tačno u 18 sati istraživači će probuditi radoznalost duž Knez Mihailove ulice, gde će se odigrati „Šetnja sa naukom“. Svi posetioci će moći da urade zanimljive eksperimente iz 10 naučnih oblasti.

Povezana vest:  Njujork prvi put naplaćuje dozvole za snimanje

U Platou od 20 sati počinje „Sastanak na brzaka“ sa eminentnim domaćin naučnicima a od 22.30 MistakeMistake će, na istom mestu, doneti dobre vibracije svojim koncertom.

Plato će takođe biti mesto naučnog kafea, gde će se pića ispijati uz pomoć hemijskih formula a kratki, uzbudljivi, duhoviti i poučni ciklus od 15 naučnih filmova posetioci će moći da pogledaju u bioskopu kafea Ilegala.

Povezana vest:  EU donacija za Turističku organizaciju Beograda

Zabavni naučni kviz za najsmelije doneće vam nagrade u  Evopskom ćošetu koje se nalazi u Francuskom institutu i Biblioteci grada Beograda.

Lepo vreme, udobna obuća i veliki osmeh ponesite vi, a mi vam do ponoći obećavamo odgovore na mnoga vaša pitanja!