Noc_istrazivaca_Beograd_Sastanak_na_brzaka

Noć istraživača obeležilo 10.000 izvedenih eksperimenata!

Noć istraživača, u Beogradu, je završena a skoro 10.000 izvedenih eksperimenata govore u prilog tvrdnji da će 23. septembar ostati upamćen kao drugačiji izlazak petkom uveče.

Više od 50 škola organizovano je posetilo Noć istraživača. Programi koji su izazvali najveću pažnju bili su „U šetnji sa naukom“ i „Sastanak na brzaka“, za koji su termini bili popunjeni već u prvih pola sata.

Povezana vest:  Novo poglavlje najpoznatijeg hotela na Kopaoniku

Posetioci su uživali da postavljaju pitanja a zvezde večeri bili su Milka Canić, dr Edi Bon, doc. dr Dragana Ilić, prof. dr Marija Guć-Šćekić, prof. dr Ljubiša Topisirović, prof. dr Aleksandar Ljubić ali i ostali istraživači koji su strpljivo odgovarali na postavljena pitanja.

Noc_istrazivaca_Beograd_U_setnji_sa_naukom

Svoju DNK izolovalo je izolovalo preko 1.600 posetilaca, lični zemljotres izazvalo 1.000 potencijalnih geologa a ljigavce kući ponelo isto toliko mališana.

Povezana vest:  FORMIRAN SAVET ZA ZELENI RAST PODRUČJA OBUHVAĆENIH ELEMENTARNIM NEPOGODAMA I TEHNIČKO-TEHNOLOŠKIM NESREĆAMA U SRBIJI

MistakeMistake su, u Platou, razgibali namerne posetioce i slučajne prolaznike a hemijske formule nisu predstavljale poteškoće „nehemičarima“ pa je „naučni kafe“ od 18 časova pa sve do ponoći bio ispunjen.

Druga Noć istraživača odigrala se u 4 grada Srbije: Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. U isto vreme u 33 evropske države i preko 200 gradova projekat „Researcher’s night” – “Noć istraživača”, finansiran od strane Evropske unije, za cilj ima da publici približi glavne aktere – istraživače.

Povezana vest:  Srpski gejming šampion leti za Brazil!