AF-Ragbi

Sremci i ragbisti za pomoć Danijeli!

Zanimljiv dvomeč predstoji u Inđiji, a učešće će uzeti četiri kluba iz isto toliko gradova i dve različite sportske federacije. Klubovi američkog fudbala još jednom će pokazati humanost, ali ovog puta zajedno sa igračkim kolegama iz sporta sa kojim ih nedovoljno informisani najčešće mešaju – ragbistima.

Naime, u nedelju, 25. septembra, sa početkom u 16h na terenu kod OŠ Jovan Popović u Inđiji, biće održana humanitarna akcija u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za dalje lečenje i oporavak Danijele Kovačević, a pored prilike da joj se pomogne, svi prisutni će moći i da na licu mesta vide konkretne različitosti između ova dva kontakt sporta.

Povezana vest:  Serbian Bowl XII: Okršaj „večitih” u nedelju 10. jula

Akcija se održava na inicijativu ragbi kluba “Radnički” iz Nove Pazove i kluba američkog fudbala “Indians”, a uz veliku pomoć opštine Inđija. Tog dana biće održane dve utakmice, ragbi utakmica između ragbi kluba “Radnički” iz Nove Pazove i ragbi kluba “Crvena Zvezda” iz Beograda, a nakon toga i utakmica američkog fudbala između kluba američkog fudbala “Indians” iz Inđije i kluba američkog fudbala “Legionari” iz Sremske Mitrovice.

Povezana vest:  SPORTKLUB SUPERLIGA: Napad Kruna na Pantere

Oko samog terena biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge i ovom prilikom KAF Inđija Indians poziva sve ljude da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i pomognu Danijeli Kovačević u daljem lečenju