Šetnja sa dinosaurusima 

SPEKTAKULARNA PREDSTAVA ZA IZVOĐENjE U ARENAMA – Šetnja sa dinosaurusima očekuje publiku u Beogradskoj areni u aprilu. 

dino_002Dinosaurusi su vladali planetom zemljom 200 miliona godina. Sada su ponovo tu, i kao glavni akteri izuzetne scenske postavke, tumaraju po arenama širom sveta. 
Spektakl je zasnovan na nagrađivanoj seriji BBC-a, a pred publikom će oživeti dinosauruse u pravoj veličini u, nesumnjivo, jednoj od najuzbudljivijih i najinovativnijih produkcija! Ovaj šou nastao je u Australiji, gde je, nakon nekoliko godina planiranja, u januaru 2007. godine prvi put prikazan u „Acer“ areni u Sidneju. Pošto je postigao senzacionalan uspeh ubrzo je zakazana turneja po Americi, koja je otpočela samo tri meseca po održavanju rasprodatih termina u Australiji.
Od početka američke turneje u julu 2007. za šou ŠETNjA SA DINOSAURUSIMA – Spektakl za arene sve karte su rasprodate i oboreni svi rekordi sa zaradom od 90 miliona dolara, a videlo ga je oko dva miliona ljudi. Godine 2007. ova pridukcija dobila je nagradu za Izvanredno postignuće u oblasti putujućih produkcija (Outstanding Achievment in Touring Event). Ova nagrada se dodeljuje za visok nivo u stvaralaštvu u obrazovnim, istorijskim i projektima zabave.
Predstaviće se deset vrsta dinosaurusa. Najveći među njima visok je oko 12 metara a dugačak oko 18,5 metara, od nosa do repa. Timu od 50 ljudi među kojima su bili inženjeri, proizvođači raznih materijala, majstori za pravljenje kože, umetnici, slikari, animatori trebalo je godinu dana da naprave originalnu produkciju u radionici „Docklands“ u Melburnu, koja je toliko velika da bi se u njoj mogao parkirati avion Boing 747.
U predstavi se prikazuje evolucija dinosaurusa, kroz klimatske i tektonske promene koje su se odigravale, i koje su dovodile do istrebljenja mnogih vrsta. Uz gotovo filmski realizam ŠETNjA SA DINOSAURUSIMA donosi nam interaktivne scene između dinosaurusa, pa tako publika može da vidi kako dinosaurusi mesožderi evoluiraju do stepena da hodaju na dve noge, i kako se biljojedi brane od nasilnijih grabljivaca. 
Pred publikom se odigrava istorija sveta: cepaju se kontinenti, suve pustinje nestaju pred bujnim zelenim prerijama, nastaju snažni okeani iz vremena Jure, vulkani grme a šume gore u požarima, i na kraju ogromna kometa pogađa zemlju i izaziva uništenje dinosaurusa. 
Godine 2007. ova pridukcija dobila je nagradu THEA za Izvanredno postignuće u oblasti putujućih produkcija (Outstanding Achievment in Touring Event), kao i nagradu „Billboard Touring” za kreativni sadržaj (2008.) i nagradu koncertne industrije Pollstar za najkreativniju produkciju (2009.) Spektaklu je THEA odala priznanje za visok nivo edukativnih, istorijskih i zabavnih sadržaja, a nagrade Billboard i Pollstar odaju priznanje ovom spektaklu kao produkciji koja proširuje i obogaćuje ponudu na tržištu . 

Povezana vest:  Dubai spektakularnim vatrometom ušao u 2014. godinu

dinosaurusi_logoU prodaji su ulaznice po cenama: 1500, 2000, 2500 i 3000 dinara. – Deca do 3 godine, koja sede u krilu, ne plaćaju ulaznicu. Kupovina ulaznica VISA karticom, samo na blagajni arene, omogućava dodatni popust od 5 %. Deca do 3 godine, koja sede u krilu, ne placaju ulaznicu. Karte se mogu nabaviti na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Beogradske arene, Bilet servis, Eventim, Card Service kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs . 

Povezana vest:  Revija Bate Spasojevića zatvorila 36. Perwoll Fashion Week

 

 

Predviđene su sledeće predstave: 
– petak 09. april u 19.00
– subota 10. april u 11.00
– subota 10. april u 15.00
– nedelja 11. april u 11.00
Zbog ograničenog broja predstava i velike atraktivnosti samog programa, preopručuje se publici da što ranije nabavi svoju kartu!